Curs Email Marketing
Curs Email Marketing
Curs Email Marketing
Curs Email Marketing
Home Interviuri Interviu Jasmina Ostoin: Stop poluarii publicitare stradale!

Sătui de ceea ce ei numesc „poluare publicitară”, trei tineri Arădeni și-au unit forțele în încercarea de a schimba fața publicității stradale. Ei vor să facă asta prin intermediul unei campanii de responsabilitate publicitară pe care au numit-o sugestiv „Ia-ți afacerea în serios”.  Am discutat mai multe despre acest demers cu Jasmina Ostoin – coordonatoarea campaniei și manager Orson Adv.

RC: În primul rând, spune-ne mai multe despre tine. Ce te-a determinat să alegi calea comunicării?

Aș minți să spun că mi-am dorit dintotdeuna să lucrez în comunicare. Înainte să dau la publicitate aveam vise de teatru, film și altele. Mă bucur însă că am ales publicitatea, comunicarea în sine. Mi se pare genial să fii omul care îi ajută pe alții să își spună povestea, să fi conectorul între un brand și publicul său.

RC: Cum a apărut ideea acestei campanii de responsabilitate publicitară și de ce ați ales această denumire?

Ideea mi-a venit ca urmare a faptului că vedeam și văd în continuare extrem de multe „afișe” proaste în vitrinele magazinelor. Atunci mi-am spus că trebuie să fac ceva iar colegii mei au reacționat extrem de pozitiv încă din prima clipă. Din păcate nu știu să existe vreo reglementare legală cu privire la ceea ce expun patronii de magazine în vitrine așa că trebuie intervenit direct la sursă. Trebuie să le explicăm oamenilor cât de imporantă este imaginea pe care ei o afișează, vitrina fiind prima cu care potențialii cumpărători au contact. Proprietarii de magazine trebuie să își ia afacerile în serios, altfel nimeni nu le va lua.

RC: Ce vă dorți de la această campanie?

Vrem să schimbăm mentalitatea oamenilor, să facem o uniformizare a afișajului în vitrine. Am dori ca oamenii să înțeleagă că de fapt nu se diferențiază cu nimic, sau cel puțin cu nimic pozitiv, prin afișarea de postere în culori neon, făcute de mână, cu markerul. De cele mai multe ori aceste afișe denotă indolență și tratarea superficială a serviciilor pe care ei le oferă. Avem un partener, Design Studio 99, care ne oferă suportul tehnic pentru realizarea noilor afișe. Oferim 300 de afișe în „sistem-rabla” primilor patroni care își duc afișul la schimb.

RC: Cum pot oamenii să adere la această campanie? Ce pot ei să facă?

Noi suntem deschiși tuturor celor care vor să ne sprijine. Momentan suntem la început de drum însă îi încurajăm pe toți cei care doresc să ne susțină să trimită imagini cu afișele pe care ei le întâlnesc în orașele lor, și să extindem campania pe o rază cât mai mare. Am creat și un hashtag: #inserios, la care doritorii pot să adauge imaginile și ideile lor. În cazul în care există persoane care au posibilitatea să spijine această campanie, în orice fel, îi invităm să ne scrie pe pagina noastră de Facebook.

RC: De unde porniți și unde doriți să ajungeți?

Pornim mișcarea aceasta la nivel local, e cel mai simplu pentru noi având în vedere că bugetul este zero. Evident că ne dorim să creștem, să conștientizeze cât mai multă lume că este important să își ia afacerile în serios.
În mediul online, campania se desfășoară pe pagina agenției noastre.

campanie orson afise

RC: Gurile rele ar putea întreba care este beneficiul vostru, vouă ce „vă iese” din campania aceasta?

Din punct de vedere material, nouă nu „ne iese” nimic din această campanie. Așa cum spuneam și adineauri, pornim campania cu buget zero iar tot ceea ce vom primi de la eventualii sponsori, vom investi tot în campanie, pentru a o crește cât mai mare. Ceea ce cu adevărat vom câștiga va fi un oraș mai puțin „poluat” publicitar, un oraș mai ordonat și mai curat. Asta vom câștiga cu toții, atât cei din Arad, unde debutează campania, cât și cei din alte orașe în care aceasta s-ar putea extinde dacă vor exista colaboratori.

RC: Mulțumesc pentru timpul acordat și mult succes cu campania! Aveți toată susținerea noastră!

2 comentarii la acest articol
  1. Ca sa vedeti un exemplu tragic de neluare in serios a afacerii, plimbati-va de jur imprejurul complexului comercial Unirea. O sa intalniti cam toate exemplele tipice de ASA NU in materie de afisaj.

Lasă un comentariu