Curs Email Marketing
Curs Email Marketing
Curs Email Marketing
Curs Email Marketing
Home Comunicare si PR Asumarea riscului in raspunsurile date de un specialist PR

Cine dintre cei care fac PR, la un moment dat nu s-a confruntat cu situatii conflictuale, in care  contextul l-a obligat sa raspunda intr-un fel sau altul? Un specialist PR stie prea bine ca in momentul in care apar astfel de situatii, un raspuns trebuie dat cat se poate de urgent.

Cum il dam si sub ce forma tine de fiecare, de felul in care gandim cuvintele, gestionam raspunsurile si caile prin care dorim sa raspundem pentru a aplana starea conflictuala.

Oricare ar fi strategia adoptata in aplanarea unui conflict, exista totdeauna un risc in a fi intelesi gresit si ca atare judecati.

Cu toate acestea, omul de PR trebuie sa isi asume si criticile si laudele. Face parte din fisa postului! Dar ce te faci atunci, cand esti nevoit sa raspunzi din convingere pentru a aplana o stare conflictula si aceste convingeri sunt contrare convingerilor generale?

Trebuie omul de PR sa riste sa construiasca un raspuns, chiar daca aceasta constructie ii aduce prejudicii de imagine? Din punctul meu de vedere riscul, atat timp cat nu aduce jigniri echipei care te inconjoara, merita! Mai mult decat orice cred ca, convingerile in PR sunt pretioase. Fara de ele, un specialist in PR poate face PR, numai ca ceea ce face este lipsit de un anumit tip de valoare care dureaza si nu se pierde imediat.

Ce ar spune un specialist PR?

Un discurs care inca are putere de a constientiza, este cel tinut in anul 1997 de fostul presedinte Emil Constantinescu la intalnirea cu liderii religiosi, un discurs pacifist care nu deranjeaza prin eleganta lui si care, pentru lumea religioasa autohtona a avut cu adevarat la acea vreme si nu numai, o rezonanta puternica. Il puteti vedea aici.

Convingerea in PR, este precum apa pentru pamant. Da viata si atat timp cat le ai, pastrezi suflul care insufleteste tot ceea ce faci, dand “roade” care tin in timp, sanatoase fiind pentru tine si pentru multi care au capacitatea sa recunoasca ceea ce este valoros.

sursa imagine

Da, nu toti trebuie sa-si asume acest risc, de a face lucrurile din convingere, daca  ei cred ca prejudiciile de imagine sunt mai mari, decat avantajele. Numai ca, pentru cei care cred ca acestea sunt trecatoare, atunci e mai bine sa-si aperele convingerile si atunci cand o fac e bine sa exprime o teorie, un raspuns cat se poate de calm, argumentat si incadrat in bunul simt!

E foarte posibil ca echipa sa se uite urat la el un timp, e posibil sa fie judecat gresit si marginalizat, dar castiga ceva: forta de a sta vertical in fata problemelor care le doreste lamurite si de ce nu rezolvate. Va castiga pe termen lung experienta in a recunoaste ce ii deranjeaza pe cei din jur. Va sti cum sa aleaga pentru viitor caile de “atac”, acelea care vor fi cele mai potrivite in rezolvarea situatiilor cu caracter nu tocmai placut.

Va spun acestea din convingere: nu tot timpul putem iesi castigatori, dar cand iesim castigatori sa iesim cu capul sus, verticali si de ce nu mai bogati cu raspunsuri din PR, culese din situatii diferite si cu convingerea ca am facut ce trebuie pentru a face mai mult bine decat rau! In asta consta raspunsul dat de un specialist PR.

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă-ne un like pe Facebook:

Lasă un comentariu