Curs Email Marketing
Curs Email Marketing
Curs Email Marketing
Curs Email Marketing
Home Diverse Stiri SlideShare iti creeaza jurnalul profesional

De curând am descoperit un nou instrument pus la dispoziție de rețeaua SlideShare. Jurnalul profesional creează traseul profesional al fiecărui utilizator într-un mod mult mai interactiv decât clasicul CV. Instrumentul utilizează informațiile înscrise în rețeaua LinkedIn și punctează joburile pe care le-ai avut de-a lungul timpului, numele postului pe care l-ai ocupat și perioada în care ai lucrat în locul respectiv. Ca orice instrument nou, l-am testat lui și eu și am idetificat câteva puncte forte, dar și puncte slabe. 

Cum funcționează Jurnalul Profesional de la SlideShare? 

 Așa cum spuneam mai sus, Jurnalul Profesional este util dacă vreți un CV mai interactiv care punctează numărul de ani de experiență, dar  și locurile de muncă pe care le-ai avut. Iată care sunt punctele forte și punctele slabe ale acestui instrument:

Puncte forte

  • este interactiv, ceea ce îl face mai ușor de urmărit de către un angajator față de un CV simplu redactat într-un document Word sau PDF
  • creează categorii bine determinate asemenea unui CV: educație, experiență, cursuri/atestate, premii, etc
  • evidențiază aptitudinile pentru care ai fost endorsat și în rețeaua LinkedIn
  • odată creat, acest jurnal profesional este automat urcat pe pagina ta de SlideShare sub formă de infografic –  un punct în plus, pentru cei care doresc să afle mai multe lucruri despre tine după ce ți-au urmărit prezentările. 

Puncte slabe

Aici, se evidențiază un singur punct slab și anume faptul că acest CV este ușor schematic și nu expune și activitățile pe care le-ai făcut în cadrul fiecărui loc de muncă. Acest lucru poate reprezenta un dezavantaj, mai ales pentru cei aflați în situația în care denumirea postului nu a reprezentat în totalitate și activitivățile pe care le-au desfășurat.

De-a lungul discuțiilor cu mai mulți prieteni care au lucrat pe postul de specialist în marketing am descoperit că accepțiunea activităților pentru acest post este diferită de la o companie la alta. Activitățile unora se rezumau la activitățile unei poziții de junior, iar alții aveau și atribuții de senior. În plus, cred că în această categorie intră mai multe denumiri de job-uri, dar acest exemplu mi-a venit acum în minte. 

Tu ai testat acest înstrument? 

Sursă foto: viralblog.com

Lasă un comentariu