Curs Email Marketing
Curs Email Marketing
Curs Email Marketing
Curs Email Marketing
Home Comunicare si PR Cei mai folositi termeni din presa romaneasca

De câte ori ai văzut în presă o știre cu un titlu care suna atât de interesant încât te-a convins să o citești fără să vrei? Sunt sigur că am căzut cu toții în capcana asta cel puțin o dată.

Oamenii din presă cunosc o serie de metode prin care să ne capteze atenția și să ne convingă să le citim articolele. Însă, aplicând aceste metode de-a lungul timpului, în mod repetat, publicul devine imun și, de cele mai multe ori, intrigat.

Majoritatea cunoaștem termenii cei mai folosiți din presa românească, care au rolul de a ne „capta” atenția în fiecare zi, precum „senzațional”, „șoc”, „scandalos”, „incredibil”, ș.a.

Am analizat acești termeni folosind instrumentul de monitorizare media oferit de MediaIQ pentru a vedea rata de folosire a lor în presa din mediul online, în ultimele 30 de zile.

Folosind acest instrument, am ales căutarea doar în sursele aparținând mass media (peste 2000 de surse din categoriile: bloguri, agregatoare, știri locale, cotidiane locale și naționale, radiouri și televiziuni), din toate domeniile.

Am căutat aceste cuvinte în forma lor exactă, fără a considera eventuale declinări. Instrumentul de căutare mi-a afișat atât statisticile, cât și o listă cu toate articolele în care apare cuvântul căutat.

Dacă ai auzit/citit și alți termeni mai des în ultima perioadă, în presa românească, te rugăm să îi împărtășești cu noi în secțiunea de comentarii de mai jos.

Rezultatele căutărilor sunt următoarele:

7 comentarii la acest articol
  1. Daca te uiti in fiecare zi pe Kanal D la stiri o sa observi ca majoritatea reportajelor incep cu Soc , Senzational , etc

  2. Acesti termeni poarta numele de Call to Action-uri si au rol, asa cum e mentionat si in articol, de a capta atentia cititorilor.

  3. Bine, mai sunt si cliseele omniprezente, mostenite din comunism, pt care daca as fi patron de presa as concedia pe loc un “jurnalist”. Exemple: “mercurul din tremometre va urca pana la…”, “a pierdut controlul volanului”, “si-a adus aportul”, etc.

  4. Alt cuvant des intalnit in titlurile prin care se urmareste determinarea cititorilor de a da clic pentru a afisa articolul intreg este urias.

Lasă un comentariu