4 ani de Romanian Copywriter

Pe 28 martie 2012 am publicat primul articol pe Romanian Copywriter. Pe la începutul lunii aprilie, a aplicat primul membru în comunitate prin formularul de pe site. Apoi, aplicările au continuat, articolele au început să fie publicate constant, iar oportunitățile au venit atât pentru noi cât și pentru cititori.

Acum, privind în urmă, scopul pentru care ne-am lansat a rămas același: să oferim tuturor românilor interesați de comunicare și publicitate o serie de resurse utile care să îi ajute în munca lor (articole, cărți, evenimente, servicii).

Pentru persoanele nostalgice, iată cum arăta blogul la 6 luni de la lansare:

preview-pe-site

Acum, deși modul nostru de comunicare s-a schimbat, noi, ca persoane, în esență am rămas la fel.

În tot acest timp, am crescut

Primele generații de membri ai comunității Romanian Copywriter au crescut odată cu blogul. La început, cei mai mulți dintre noi eram proaspăt ieșiți de pe băncile facultății (sau încă ne aflat în facultate) și învățam în timp ce scriam. 

În timp, blogul ne-a oferit oportunități (în afara celei de a ne cunoaște și a menține legătura în toți acești ani) precum participare la evenimente și cursuri din domeniu, angajări sau internship-uri în agenții, cărți și alte materiale interesante de studiu primite de la parteneri, colaborări cu companii mici și medii pentru realizarea de conținut și oportunitatea de a scrie, în continuare, despre tot ce învățăm nou.

În tot acest timp, am rămas voluntari

De-a lungul timpului, am refuzat orice formă de reclamă pe acest blog care nu are legătură cu domeniul publicității / comunicării online și care nu ar fi în interesul cititorilor noștri. Absolut toate veniturile provenite din acest blog sunt folosite în scopul administrării lui (hosting, costuri de mentenanță, costuri de promovare online).

Niciun membru al comunității nu are un câștig financiar din redactarea și publicarea de articole pe acest blog.

În tot acest timp, am diversificat

Am pornit acest blog din pasiunea pentru copywriting și, la început, am oferit doar articole pe această temă.

Între timp, pe măsură ce am crescut, am diversificat temele despre care scriem, acum acoperind o arie largă de subiecte din zona marketing online, content marketing, publicitate și branding dar am diversificat și resursele pe care le oferim cititorilor noștri.

Prin intermediul articolelor noastre, recomandăm instrumente utile pentru marketeri, evenimente, cursuri și conferințe de interes din domeniu, job-uri, cărți, bloguri și alte comunități din domeniu.

Am fost mereu deschiși la parteneriate, considerând fiecare colaborare o oportunitate benefică pentru membri, dar și pentru cititori.

În tot acest timp, am rămas fideli

Suntem dedicați vouă, cititorilor noștri, iar faptul că ne urmăriți constant este cel mai important lucru pentru noi. Acceptăm orice feedback primit și facem tot posibilul să creăm conținut care să fie în interesul vostru. De aceea, fiecare comentariu, share, like sau email e foarte important pentru noi.

Am fost și vom fi tot timpul dedicați domeniilor despre care scriem, atât din pasiune cât și din experiență. Cu toții activăm în aceste domenii, citim tot ce prindem despre ele și încercăm să vă ținem la curent cu tot ce aflăm nou.

În plus, suntem fideli comunității românești de oameni de marketing și comunicare. Scriem atât pentru agenții, freelanceri sau marketeri de orice fel cât și pentru clienții acestora. Suntem și vom rămâne mereu fideli scopului stabilit inițial, anume acela de a educa piața din România.

Suntem abia la începutul călătoriei

4 ani au trecut și totuși mai sunt atât de multe de spus. Suntem abia la începutul drumului nostru și vom rămâne aici o bună perioadă de timp. 

La mulți ani tuturor care fac parte din comunitatea Romanian Copywriter!

Cătălin Ionașcu

Cătălin este pasionat de scris, citit și călătorit. Este fondatorul agenției Romanian Copywriter şi, în mod frecvent, susține cursuri de Copy & Content Writing. Află mai multe despre Cătălin și de pe blogul său personal: catalinionascu.ro.

Ai un proiect în minte?

Pune-ți ideile în mișcare. Dacă te gândești la un proiect, programează o întâlnire acum.

Let's rock