Cum sa ai Cariera in Ctrl

Ești student sau absolvent și vrei să-ți faci o carieră? Cu siguranță răspunsul este da. Ce nu e clar acum este… în afară sau în țară?

Ca să-ți răspundem la această dilemă, te invităm la conferința Cariera în Ctrl​, adresată tinerilor aflați la început de drum profesional în domeniile design, development și digital. Conferința va avea loc în 13 noiembrie 2015, la
Cercul Militar Timișoara, și va reuni tineri specialiști români de top care au atins succesul în carieră fie în
țară, fie în străinătate.

De ce tema unei cariere în țară sau afară?

Emigrarea tinerilor este un fenomen social care denotă, înainte de toate, lărgirea paletei de opțiuni profesionale pe care o au în prezent studenții și absolvenții, față de generațiile trecute. Studii recente relevă că, dintre tinerii români aflați în căutare de locuri de muncă, majoritatea ar lua în calcul și plecarea în străinătate (55,22%), în timp ce dintre studenții români deja aflați peste granițe un procent de 39% nu doresc să revină în țară după finalizarea studiilor, 32% sunt indeciși, iar 29% declară că s­-ar întoarce în România.

Dincolo de statistici, tinerii aflați la debutul carierei sunt în căutare de repere. Cum îi putem ajuta activ să ia decizii inspirate pentru viitorul lor profesional, în țară sau afară? Conferința Carieră în Ctrl va prezenta în mod echilibrat fiecare dintre cele două opțiuni, prin ochii unor tineri deja realizați profesional care au o poveste importantă de spus colegilor de generație.

Prin implicarea studenților și a absolvenților în discuții despre drumul în carieră, pe hashtagul #carierainctrl, organizatorii își propun să genereze un schimb de idei care, dincolo de rețete prestabilite, să îi impulsioneze pe tineri să formeze o comunitate activă de viitori specialiști.

beneficii

Ștefan Szakal, președintele asociației Ctrl­D, spune: „Conferința Carieră în Ctrl ocolește subiectele și abordările standard, punând accentul pe oameni și poveștile lor. Vom aduce în prim­plan o suită de tineri specialiști români, foarte serioși și foarte talentați, care le pot inspira celor și mai tineri decât ei idei de carieră construită prin forțe proprii, la noi în țară sau în străinătate.”

Specializările cărora li se adresează în primul rând conferința Carieră în Ctrl sunt design (web, grafic, de produs), development și digital (comunicare online, PR, marketing online). Printre speakerii care își vor spune povestea de carieră la conferință se numără, pentru domeniul Design: Gabriel Agu (Senior Designer la Booking.com)​, Călin Fara (Senior Experience Designer la Adobe) ​și Vlad Georgescu (Design Lead la Directly)​. Pentru Digital: Elena Dobre (Digital Marketing Specialist la Institutul de Marketing), Claudia Ciută (Global Marketing Manager la DHL Germania), Denisa Tudor (Global Campaigns Manager la Bitdefender). Pentru Development: Andrei Pfeiffer (Code Designer la [e­spres­oh] si organizator tim.js) si Lucian Cioroga (Software Engineer la WeVideo).

Te invităm să afli mai multe și să te înscrii la eveniment pe: carierainctrl.ro

Cătălin Ionașcu

Cătălin este pasionat de scris, citit și călătorit. Este fondatorul agenției Romanian Copywriter şi, în mod frecvent, susține cursuri de Copy & Content Writing. Află mai multe despre Cătălin și de pe blogul său personal: catalinionascu.ro.