Despre joburi, pe limba celor tineri

Am observat cu zâmbetul pe buze că a apărut ceva nou în lumea portalurilor pentru găsirea unui loc de muncă. Dacă bestjobs, ejobs și hipo se întrec în târguri de cariere pentru industria IT, pemeserie.ro împreună cu www.inpractica.ro au ales să ne atragă atenția printr-o metodă mai interactivă, mai potrivită tinerilor posesori de smartphone.

Site-ul cezicaitai denotă altceva pentru că e amuzant și are toate elementele necesare pentru a fi share-uit de toată lumea.

Cum majoritatea părinților sunt considerați pisălogi, tipicari și atotștiutori, aplicația video denotă clasicele obiceiuri ale unei familii de rând, atunci când odrasla trebuie să aleagă o carieră. Deliciul îl reprezintă eterna diferență de opinie între mama și tata.

Textele sunt concepute de așa natură încât, indiferent că vei tasta pictor, măcelar sau director răspunsurile părinților vor fi savuroase. Este un preludiu dulceag ce ne pregătește pentru partea mai serioasă a site-ului. Pagina ne ghidează spre a scrie meseria pe care o dorim, apoi să aflăm părerea părinților, iar pe urmă putem trimite link-ul unui prieten care dorește să își găsească meseria potrivită. Doar cei curioși și intuitivi ajung pe partea serioasă a site-ului.

Acest site un exemplu simplu și tonic de consiliere interactivă cu cârlig la publicul adolescentin. Aplicația te trimite spre a da un test contra cost pentru a afla ce e mai potrivit pentru tine. Pentru a alege pentru tine cu încredere.

art

Script-ul și site-ul denotă simplitate și degajament, atribute absolut necesare în comunicarea cu tinerii ce sunt în căutarea unui prin job, a unui internship sau a unui loc potrivit pentru a face practică și a câștiga experiență. Echipa care a conceput textul dar și actorii au reușit să aducă acea discuție cu părinții direct în fața proaspeților non-absolvenți. Adică, exact acolo unde trebuia să ajungă, în social media.

Să sperăm că pe viitor vom avea parte de mai multe astfel de inițiative, demne să de a ne scoate din rutina și seriozitatea impusă în domeniul resurselor umane!

Valentin Vizuroiu

De peste 2 ani sunt copywriter la agenția ADwiser din Timișoara. Îmi place să cioplesc în cuvinte, iubesc vorbele, impactul lor și ideile cu atitudine. Am lucrat pe diverse proiecte din publicitatea online autohtonă și îmi plac provocările vremurilor în care trăim.

Ai un proiect în minte?

Pune-ți ideile în mișcare. Dacă te gândești la un proiect, programează o întâlnire acum.

Let's rock