Spiritul Crăciunului în reclamele din 2023

Crăciunul se apropie cu pași repezi și ne încântă mereu prin frumusețea sa, fiind una din cele mai iubite sărbători ale anului. În această perioadă, toți oamenii sunt cuprinși de magia Crăciunului, prin intermediul nenumăratelor reclame, care uimesc prin unicitate și stil. Aceste creații inedite de advertising aduc o doză mare de bucurie în suflete și o mulțime de zâmbete, ca de fiecare dată.

Reclamele de Crăciun au devenit o tradiție binecunoscută la nivel mondial și aduc un plus de emoție și nostalgie, retrăind clipe memorabile de altă dată. Ele reușesc să surprindă spiritul sărbătorilor de iarnă și, ca în anii trecuți, sunt legate de contextul evenimentelor anului respectiv. În plus, ne aduc aproape de frumusețea târgurilor de Crăciun sau diversitatea preparatelor care însoțesc această sărbătoare, precum și de revederea familiei și a prietenilor dragi.

Lăsați-vă cuprinși de magia Crăciunului prin aceste reclame care leagă sentimentele trăite cu ocazia acestei sărbători cu atmosfera specifică de iarnă.

#1 Morrisons Christmas Ad

În această reclamă, sunt ilustrate pregătirile de Crăciun, într-o manieră surprinzătoare când în toată casa se simt aromele parfrumate ale deserturilor, iar lumea abia așteaptă să guste din bunătățile specifice sărbătorilor. Melodia de pe fundal ne oferă o stare de liniște și calm și ne ajută să ne simțim ca și cum am face parte din decor. Cine nu își dorește să aibă o masă atât de bogată și să împartă bucuria Crăciunului cu cei dragi? De aceea, această reclamă ne aduce în acest tărâm magic de sărbătoare.

#2 The World Needs More Santas | Coca-Cola

Coca Cola ne surprinde plăcut de fiecare dată prin reclamele oferite pentru că mesajul transmis este puternic, are o conotație unică și poate ajunge atât de ușor în inimile noastre. O masă copioasă trebuie să fie mereu însoțită de o băutură răcoritoare. Cu toții avem nevoie de atenție, iubire și prețuire de la cei din jur. Așadar, avem nevoie de un Moș Crăciun care să ne îndeplinească dorințele. Prin urmare, cu toții putem juca rolul lui Santa, în această noapte magică când toate visele se pot împlini.

#3 Sezamo

Sărbătorile nu înseamnă o alergătură continuă, agitatie maximă, pregătiri neîntrerupte și fuga prin magazine după cumpărături. Crăciunul semnifică mult mai mult decât atât. Acesta reprezintă bucuria de a fi împreună, încântarea de a trăi momente magice în familie, zâmbete largi și sentimente de fericire, care ne invadează sufletul și ne fac să ne simțim cu adevărat împliniți.

#4 Orange – Darurile continuă să dăruiască

Spotul publictar de Crăciun de la Orange arată faptul că din dar, dar se face și că toți putem să ne oferim cadouri minunate de sărbători, cu un minim de efort. Spiridușii sunt pregătiți să ajute la impachetarea cadourilor și să surprindă de fiecare dată utilizatorii telefoanelor mobile printr-o mulțime de beneficii.

#5 Lidl România – Oferă-le celor dragi un Crăciun magic

https://youtu.be/7hVOc33cKPo?si=1Bw72o6OQM7s2Ke1

Reclam Lidl ne surprinde prin frumusețea decorului și nostalgia impusă de fundalul sonor și ne arată, totodată, cât de important este să dăruiești. Sărbătorile reprezintă încă o ocazie în plus, de a aduce un zâmbet pe fața persoanelor dragi și a le arata cât de mult le prețuiești. Cu toții trebuie să facem uneori eforturi susținute pentru a le oferi ceea ce își doresc, însă de cele mai multe ori ne dăm seama că este vorba despre lucruri mărunte care au semnificații puternice.

#6 Sărbătorile cu Vodafone

Vodafone subliniază încă o dată importanța Moșului pentru cei mici și arată bucuria copiilor de a primi cadouri de Crăciun. Așadar, cu ajutorul telefonului mobil cei mici pot să-l surprindă pe Moșul, chiar și  în miez de noapte. Aceștia așteaptă cu nerăbdare să vadă ce daruri primesc și pot dormi liniștiti, știind că atunci când se trezesc pot să vadă filmarea cu Moș Crăciun.

#7 Snapper: The Perfect Tree | John Lewis & Partners

Această reclamă arată cât de important este să crezi în forțele proprii și să te bucuri din plin de ceea ce reușești să faci. Toate lucrurile importante în viață se clădesc cu grijă și atenție iar până când îți atingi obiectinul propus poate uneori să treacă foarte mult timp. Crăciunul subliniază în acest context ideea de a prețui și de a lăsa copiii să viseze cu ochii deschiși la ceea ce își doresc, fără să le impunem reguli stricte.

#8 This Christmas, one little girl asks one BIG question | Sainsbury’s Christmas 2023

Spotul publicitar care mie, personal, mi-a plăcut cel mai mult face referire la pregătirile intense de Crăciun pentru a descoperi meniul perfect pentru Moșul. Copiii își doresc să îl răsplătească cu mâncăruri delicioase în schimbul cadourilor primite pentru a-i arăta cât de mult îl iubesc. Aceștia îl așteaptă cu aceeași încredere și bucurie an de an și speră ca într-o zi, să-l întâlnească față în față și să-i ofere mulțumirea pe care o merită.

Cu pași repezi, se apropie Crăciunul, o sărbătoare care se remarcă prin frumusețea anotimpului de iarnă, puritatea fulgilor de nea, inocența celor mici și nostalgia clipelor petrecute împreună. Lăsați toate grijile deoparte și bucurați-vă din plin de frumusețea Crăciunului, așa cum nu ați făcut-o niciodată.

Sărbători Fericite, tuturor!||

Ariana Mihaela Crișan

Sunt un content writer creativ, iubesc sa scriu si sa folosesc cele mai expresive cuvinte pentru a descrie produse sau servicii, dar și pentru a contura cat mai frumos o idee, un mesaj, o sugestie sau chiar o dorință.

Ai un proiect în minte?

Pune-ți ideile în mișcare. Dacă te gândești la un proiect, programează o întâlnire acum.

Let's rock