Cineva a spus ca iarna e atunci cand simti zapada fasnind pe sub picioare. De la prima ninsoare se da startul la inarmarea ce culmineaza cu sosirea barbosului vesel, aducator de cadouri, un adevarat agent 007 din Laponia care conduce o sanie zburatoare cu viteza luminii.
Dar cum este Craciunul romanesc intrebati? Nu ati intrebat? Nu-i nimic, va spun oricum, asa, in spiritul sarbatorilor.
Asadar, pentru a te incadra in perceptiile social acceptate, trebuie indeplinite anumite conditii si anume:
Cuprins articol
Din Romania, cu dragoste
1. Executarea celei mai bune pasari si anume: porcul.
In ziua de Ignat, nasu’, cumnatu’, socru’ si ginerica impreuna cu iubitele consoarte se prezinta la vecinul de la tara, ridica grohaitorul de 100 de kg, il duc in curte, isi fac putin curaj cu nelipsita tuica fiarta si sacrifica ce va deveni mai tarziu, o minunata masa formata din friptura, carnaciori, toba leber si alte preparate traditionale.
Spalat, transat si desigur preparat in pomana porcului, incat poate exclama pana si chef Josef Hadad.
Prea bun mai, prea ca la tara.
2. Gasirea si impodobirea bradului perfect.
Nici prea mic si nici prea mare, nici fara crengi dar nici cu crengi crescute aiurea, nici prea scump si nici prea scump. In fine, gasesti bradul in spatele unei masini la piata Obor, il duci acasa, scoti ornamentele si incepi impodobirea.
Un glob acolo, o betea acolo, o ciocolata aici, incet incet, coniferul se infinge tantos in sufragerie, ultima dilema ramanand cine pune steaua in varf.
O brad frumos, o brad frumos….
3. Cumparaturile de sarbatori.
O masa plina este simbol de belsug in orice casa. Dar pana sa ajunga pe masa, hypermarket-urile si pietele sunt luate cu asalt de oameni, care mai de care mai rapid. Masa trebuie sa contina cozonaci, salata boeuf, piftie, carne (vezi punctul 1) si bautura.
4. Colinde si urari.
Incepand cu o saptamana inainte de craciun, imbroboditi cu fulare si caciuli de abia li se mai vad ochii, gastile de colindatori incep sa bata din usa in usa, cantand colinde celor dispusi sa participe la fondul pentru o bicicleta noua.
Acestea sunt doar motivele traditionale.
Revenind la marci asociate cu aceasta perioada in Romania putem enumera cateva : Stefan Banica Jr, Hrusca, Fuego
Let it Ler
Tot in aceasta perioada cei mai inzestrati financiar fac donatii, organizeaza mese pentru saraci si impart fericire cum stiu mai bine.
Din partea mea, urarile sunt putin altfel. Decembrie este luna cadourilor dar intotdeauna este un moment bun pentru un cadou. Trebuie sa fim mai buni si mai generosi nu doar in perspectiva Craciunului ci tot anul.
Putina inspiratie, un bun insight, creativitate si multa munca productiva. Asta va urez pentru anul ce vine.
In numele comunitatii Romanian Copywriter, va dorim Sarbatori Fericite!
Dacă ți-a plăcut acest articol, dă-ne un like pe Facebook: