Conferinta Educatie in Ctrl: tendintele online in educatie

Vloggeri din România, specialişti în domeniul educaţiei şi reprezentanţi ai brand-urilor şi agenţiilor vin la Timişoara pentru a dezbate impactul social pe care îl poate avea vlogging-ul ca instrument pentru educaţie, precum şi importanţa e-learning-ului. Conferinţa se numește Educaţie în Ctrl. Vlogging: de la divertisment la educaţie și este prima iniţiativă de acest fel din România. Ea se desfăşoară pe 8 aprilie 2016, la Centrul Regional de Afaceri Timişoara.

În ultimii ani, Vlogging-ul a început să se bucure de o tot mai mare popularitate în România, mai ales în rândul tinerilor. Şcoala, la rândul ei, face o trecere treptată spre video learning (e-learning), spre săli de clasă alternative, spre cursuri ținute pe Skype, ore de limbi străine realizate online sau teste digitale.

La conferinţa Educaţie în CTRL. Vlogging: de la divertisment la educaţie, estudent.ro, Asociaţia Ctrl-D şi Vlog-ul de Marţi (Anne-Marie Chelariu) îşi propun să facă o radiografie a vlogging-ului românesc, pentru a găsi un răspuns la întrebarea: Poate vlogging-ul să devină un mijloc relevant pentru educaţie?

Evenimentul se adresează atât creatorilor de conţinut video online, studenţilor şi absovenţilor interesaţi de vlogging, precum şi cadrelor didactice interesate de metode alternative de predare.

Printre primii speakeri anunţaţi la eveniment se numără:

  • Codin Sebastian Pop şi Ramona Cordoş (fondatori Creative Monkeyz şi realizatorii cunoscutului serial RObotzi),
  • Anne-Marie Chelariu (Vlog-ul de Marţi),
  • Alex Gaftoni (Sector 7),
  • Matei Psatta (Digital Strategy Director la Leo Burnett Group),
  • Coralia Sulea (Conferenţiar Universitatea de Vest – Departamentul Psihologie)
  • Ştefan Szakal (antreprenor şi co-fondator estudent.ro).

Conferinţa va fi moderată de Claudiu Teohari – TEO, comediant şi gazda show-ului online Nimic Nou realizat de Sector 7.

Principalele subiecte care vor fi abordate în cadrul evenimentului sunt:

  • vlogging-ul în România ca formă de divertisment – tipuri de conţinut şi publicuri-ţintă;
  • componenta educaţională în vlogging – de la tutoriale la educaţie, prin umor şi satiră;
  • e-learning şi resuse online pentru educaţie alternativă în România – video-ul online ca mediu pentru cultura de învăţare.

Biletele pentru conferinţă pot fi achiziţionate online până în 17 martie la preţ redus – Early Bird: studenţi 50 lei, standard 75 lei. Mai multe detalii despre eveniment, speakeri şi bilete puteţi afla pe site-ul conferinţei: http://www.educatieinctrl.ro/

Sondaj: 86,6% dintre tineri folosesc YouTube ca instrument pentru învăţare

Pentru a înţelege mai bine care sunt noile tendinţe în educaţia din România, echipa Educație în Ctrl a demarat un sondaj printre tineri cu vârste cuprinse între 14 – 35 de ani. Rezultatele preliminare arată că majoritatea lor (81.2% dintre respondenţi) sunt familiarizați cu e-learningul, 86.6% folosesc YouTube ca instrument de învățare, iar 71.3% urmăresc cel puțin un vlogger român.

Iată și un filmuleț cu o parte din respondenții la acest sondaj:

Dintre formele de e-learning preferate, aproape 50% dintre tinerii intervievaţi optează pentru cursurile online. La capitolul beneficii, tinerii declară că e-learningul îi ajută să descopere subiecte și abordări noi (79.4%), li se pare ușor de accesat și de urmărit (63.7%), completează cu succes noțiunile însușite prin învățământul tradițional (48.8%), e un mod de a-și personaliza experiența de învățare (46.9%) și îi motivează să se autoperfecționeze (44.4%).

În privința video blogging-ului, tinerii îl percep atât ca pe o formă de divertisment (63.8%), cât și ca pe un instrument de învățare (61.7%).

Rezultatele finale ale sondajului vor fi anunţate în 8 aprilie, în cadrul conferinţei Educaţie în Ctrl. Vlogging: de la divertisment la educaţie.

Reprezentanți ai Romanian Copywriter vor fi cu siguranță acolo! Vă așteptăm cu drag!

Cătălin Ionașcu

Cătălin este pasionat de scris, citit și călătorit. Este fondatorul agenției Romanian Copywriter şi, în mod frecvent, susține cursuri de Copy & Content Writing. Află mai multe despre Cătălin și de pe blogul său personal: catalinionascu.ro.

Ai un proiect în minte?

Pune-ți ideile în mișcare. Dacă te gândești la un proiect, programează o întâlnire acum.

Let's rock