Google Now disponibil in Chrome

Google Now reprezintă un produs software util pentru toţi utilizatorii Android şi, în mai mică măsură, iOS. Cei care îl utilizează în mod frecvent vor aprecia probabil apariţia Google Now şi în cadrul browser-ului Chrome, acesta fiind disponibil pe platformele Windows, OS X şi Chrome OS.

Conceput inițial ca Google Voice Search, Google Now a devenit acum un fel de asistent personal. Găsiți această funcție în meniul pentru notificări al browser-ului Chrome. Google Now oferă informații despre vreme, remindere ale anumitor evenimente, starea traficului pentru o rută stabilită. Integrarea este bi-direcţională, o căutare din browser putând genera un nou panou informativ pe telefon sau tabletă. 

Integrarea Google Now în browser-ul Chrome a fost făcută de Google inclusiv pe contul Twitter. Încet, încet aceasta va fi distribuită către utilizatori, iar în câteva săptămâni, aplicația va fi disponibilă în întrega lume. În România nu sunt disponibile toate opțiunile pe care Google Now le oferă utilizatorilor din SUA.

chrome-devine-mai-destept-browserul-primeste-google-now

Pentru a folosi această nouă funcție tot ce trebuie să faci este să te autentifici cu contul de Google. Autentificarea pe alte device-uri precum smartphone-uri sau tablete se face în același mod. Pentru fiecare dintre aceste device-uri poți modifica separta setările de locație. 

Mai jos găsiți un infografic interesant care cuprinde lista completă a comenzilor vocale ale Google Now.

 list-google-now-commads-infographic

Surse folosite pentru scrierea articolului: Sursa.  

Surse poze: Sursa 1, Sursa 2, Sursa 3.

Ioana Ionescu

Ioana Ionescu, în prezent masterand la Sociologia consumului şi marketing din cadrul Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială, Universitatea Bucureşti. Interesată de tot ceea ce ţine de consumerism, cultura consumului, Social Media, marketing, branding, mediul online, copywriting, advertising, PR. Pe blog scrie articole personale, scrie despre ceea ce o pasionează din domeniul advertising-ului şi al marketing-ului, ia la mişto consumerismul şi prostia promovată de mass media. Promovează proiecte faine şi susţine ideile pe care le consideră reuşite. Detalii pe blogul personal.

Ai un proiect în minte?

Pune-ți ideile în mișcare. Dacă te gândești la un proiect, programează o întâlnire acum.

Let's rock