Google Reader a fost inchis! 5 instrumente care il pot inlocui

De-a lungul timpului, zeci de proiecte care au fost lansate cu succes de Google au fost retrase după un anumit timp, din diverse motive și nu neapărat din cauza lipsei de utilizatori. Iată că a venit momentul ca și Google Reader să fie închis.

Google Reader a fost cel mai popular cititor RSS din întreaga lume, lansat în data de 7 octombrie 2005. De atunci și până pe 13 martie 2013, ziua în care a fost anunțată închiderea sa, milioane de oameni s-au bucurat de citirea știrilor și a blogurilor preferate direct în News Feed-ul lor în Google Reader.

Unde citim știrile de acum înainte?

Imediat ce a fost anunțată închiderea Google Reader, Feedly, al doilea RSS reader ca și popularitate, a înregistrat peste 500.000 de utilizatori noi în 48 de ore și peste 3 milioane în următoarele două săptămâni, conform Wikipedia.

Feedly este un cititor RSS extrem de simplu de utilizat, care te ajută să reduci din timpul și energia navigării pe o grămadă de pagini web în căutarea informației dorite. Îți poți transfera setările din Google Reader și te poți bucura de știri și articole, pe categorii, direct de pe telefon sau tabletă.

Dacă, din anumite motive, nu preferi Feedly, există alte instrumente RSS care au posibilitate de transfer a datelor din Google Reader:

  • Digg Reader, cu posibilitatea personalizării categoriilor și filtrului de știri;
  • Flipboard, cu un design bazat pe vizual și util în special pentru dispozitivele mobile;
  • The Old Reader, pentru utilizatorii care preferă un cititor cu aspect simplu, bazat pe text.

Așadar, adio Google Reader și bun venit schimbării!

În memoria Google Reader (7 octombrie 2005 – 1 iulie 2013)

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă-ne un like pe Facebook:

Cătălin Ionașcu

Cătălin este pasionat de scris, citit și călătorit. Este fondatorul agenției Romanian Copywriter şi, în mod frecvent, susține cursuri de Copy & Content Writing. Află mai multe despre Cătălin și de pe blogul său personal: catalinionascu.ro.