Lansarea cartii „Brief” de Sorin Tranca

Sorin Trâncă este unul dintre primii publicitari români premiați internațional și un fervent susținător al creativității românești.

Împreună cu partenerii săi, Sorin este fondator al agenției de publicitate FRIENDS\TBWA, al Fundației Friends for Friends și al marketizator.com, prima platformă românească de conversii pentru comerț electronic.

Este tutore la Școala ADC, mentor în cadrul unor programe ale Fundației Romanian Business Leaders, inițiator al Creative Fitness Studio și al Premiilor Superscrieri – concurs de non-fiction creative writing.

Cartea lui Sorin, „Brief – 99 de chestii pe care aș fi vrut să le știu când am intrat în publicitate”, apărută recent la Editura Publica, este o antologie de sfaturi practice și scurtături pentru oricine visează să intre în publicitate sau se află în primii doi ani din carieră. 

Scurtături și sfaturi cât mai bune pentru oricine visează să intre în publicitate sau e în primii 2 ani de publicitate – ăsta a fost BRIEFUL pe care mi l-am dat pentru această cărticică. Așa încât acolo sper să pot ajuta cu ea, dând celor ce sunt la început o mână de ajutor în a înțelege mai repede și mai bine ce pedale sunt cu adevărat importante în meseria asta.

Recunosc, am scris-o și pentru că mai mereu dau de câte un entuziast sau entuziastă care își propune să intre sau să reușească în publicitate, iar acum o să-mi fie mai ușor: o să le dau cartea întâi, apoi putem aprofunda.

Cu alte cuvinte, e un manual informal de publicitate pentru clasa I și a II-a, nu o lectură pentru genii sau doctori în publicitate, pe care îi salut cu această ocazie și le mulțumesc că m-au lăsat (unii dintre ei) să fur, la rândul meu, meserie, când eram mic.”

Sorin Trâncă, autorul cărții Brief

„Ne bucurăm să îl avem pe Sorin Trâncă alături de ceilalți autori români publicați, și sperăm ca această nouă inițiativă să inspire pe cât mai mulți dintre cei care au ceva de împărtășit pentru cititorii noștri.”

Bogdan Ungureanu, director executiv editura Publica

Au mai contribuit la Brief: Bogdan Naumovici, Adrian Preda aka Predu, Răzvan Căpănescu, Robert Tiderle, Adrian Boțan, Bogdana Butnar, Dorian Păscuci, Șerban Alexandrescu, Alina Gavrilă-Borțun.

Vino și tu la lansarea cărții „Brief”!

Editura Publica te invită joi, 15 ianuarie, începând cu ora 18:00, în Café Verona – Librăria Cărturești (str. Arthur Verona, 13-15) la lansarea cărții Brief. 99 de chestii pe care aș fi vrut să le știu când am intrat în publicitate, alături de Sorin Trâncă și invitații lui.

Moderatorul evenimentului va fi Vlad Mixich.

Cătălin Ionașcu

Cătălin este pasionat de scris, citit și călătorit. Este fondatorul agenției Romanian Copywriter şi, în mod frecvent, susține cursuri de Copy & Content Writing. Află mai multe despre Cătălin și de pe blogul său personal: catalinionascu.ro.