Namaste! Jurnal de India – o calatorie controversata

Ultimele zile din România au zburat la fel ca și gândurile mele referitoare la ce voi face când voi ajunge în India. Am organizat o petrecere de „La revedere” pentru prietenii mei și, la 24 de ore după petrecere, mă urcam în avionul care avea să mă ducă la Londra, iar mai apoi la New Delhi.

Pe tot parcursul călătoriei mele în India, am scris aproape zilnic tot ce mi se întâmpla pe blogul catalindia.wordpress.com. Am creat inițial acel blog pentru a-mi ține la curent prietenii cu ceea ce mi se întâmpla. Am reușit astfel să îmi păstrez amintirile intacte, scriindu-le imediat după ce le trăiam. Nu am avut la mine laptop sau alt dispozitiv de pe care pot scrie, așa că am improvizat, scriind de pe ce apucam (laptop-uri împrumutate, agende, hârtii și chiar pe telefon). 

În anul 2012, am decis să transform jurnalul de India într-un ebook gratuit pe care l-am distribuit tot prin intermediul blogului de mai sus. În toți acești ani, am fost contactat de multe persoane care doreau să viziteze India sau pur și simplu doreau să le împărtășesc mai multe din experiența mea. În facultate, am avut ocazia să îmi spun povestea pentru ziarul Adevărul.

În anul 2014, jurnalul de India a trecut printr-o nouă etapă: a văzut lumina tiparului începând cu data de 21 februarie, cu ajutorul platformei editoriale Smart Publishing Romania

Despre călătoria din „Namaste! Jurnal de India

namaste jurnal de india (2)

Cartea pe care am scris-o vă va trece printr-o serie de întâmplări reale, cu personaje reale, redate din perspectiva mea. Această carte nu conține absolut deloc ficțiune, toate faptele relatate fiind exact așa cum s-au întâmplat. Călătoria descrisă în jurnal vă trece prin 14 orașe și teritorii fascinante ale Indiei și printr-o serie de întâmplări haioase dar și serioase, bazate pe prietenie, aventură, lucru în echipă, disperare dar și fericire. 

Călătoria din „Namaste!” este fazică și pe alocuri brusc schimbătoare, la fel cum a fost și experiența mea. Împreună cu mine, veți urî India, veți iubi India, veți fi derutați, fericiți, obosiți, curioși, frustrați dar și uimiți de frumusețile acestei națiuni fascinante și controversate. 

Povestea începe în România, vă trece puțin prin Londra și mai apoi aterizează la New Delhi, unde am cunoscut o serie de personaje și locații foarte interesante. Pe măsură ce evoluează acțiunea, numărul personajelor devine din ce în ce mai mare, ritmul de povestire devine din ce în ce mai alert – lucrurile se complică, locația se schimbă, iar la fiecare sfârșit de săptămână sunteți invitați să vizităm o nouă locație, mai exotică, mai bogată sau mai săracă, cu o climă dificil de suportat.

În India, fiecare zi a fost ca o nouă aventură și a adus noi descoperiri – despre oameni, despre mâncare, despre obiceiuri, despre noi prieteni dar și despre mine. Vom traversa împreună prin zonele bogate și sărace ale orașelor Delhi și Mumbai, vom călători să vedem faimosul Taj Mahal, vom escalada fără echipament zonele abrupte ale munților Himalaya, vom fi asaltați de maimuțele și elefanții de la Jaipur, vom muri de cald călărind cămile în deșertul Thaar, vom face o plimbare cu barca pe râul Gange și vom simți briza plăcută a oceanului Indian în Goa, pe plajele exotice.

Pe scurt, această carte vă invită să ieșiți din spațiul vostru de confort și să parcurgeți o călătorie de autocunoaștere.

Citind această carte, nu uitați un singur lucru: nimic nu este mai confortabil decât ieșirea din spațiul de confort.

Cartea în prezent nu se mai comercializează în librării. Namaste Jurnal de India a fost, ultima oară, disponibilă pe libris.ro.

Despre Smart Publishing Romania

Aș dori să mulțumesc pe această cale echipei Smart Publishing Romania pentru care m-a ajutat să îmi îndeplinesc visul de a da viață acestei cărți. Smart Publishing este o platformă online dedicată creatorilor români de orice tip de conținut: cărți literare, de specialitate, lucrări științifice, cărți didactice, cărți pentru copii sau manuale. Ajută orice autor să își vadă cartea în librării în maxim 30 de zile, luând în considerare procesul de tipărire, listare și distribuție. 

Cătălin Ionașcu

Cătălin este pasionat de scris, citit și călătorit. Este fondatorul agenției Romanian Copywriter şi, în mod frecvent, susține cursuri de Copy & Content Writing. Află mai multe despre Cătălin și de pe blogul său personal: catalinionascu.ro.