Cum sa faci o afacere pe care sa o iubesti

Acest articol este scris de Ela Iliesi, antreprenor și trainer în marketing online.

Când eram mică îmi plăcea mult să umblu prin sertarele din casa mătuşii mele în care îmi petreceam vacanţele de vară. Din când în când, descopeream lucruri pe care le pierduse şi îi aduceam o bucurie prezentându-i rezultatul „muncii“ mele de căutător.

Ani mai târziu am descoperit aceeaşi plăcere când am văzut că prin unele site-uri pot să aflu în urma căror căutari au ajuns oamenii de pe internet pe blogul meu, ce pagini au citit, cât timp au petrecut pe ele şi ce le-a plăcut mai mult. Acest lucru a stat la baza carierei mele de consultant şi trainer în marketing online.

Fiecare cont de Google Analytics la care primeam permisiune era ca o comoară, un sertar în care puteam umbla pentru a descoperi ce anume caută utilizatorii pe site-urile clienţilor şi cum şi-ar putea îmbunătăţi paginile site-ului pentru un câştig mai bun.

De aceea, în primul capitol din Cum să faci o afacere online, cartea pe care am lansat-o recent cu ajutorul platformei Self Publishing, îi îndemn pe cititori să se gândească la ceea ce le plăcea să facă în copilărie. Poate le-au plăcut mereu florile, jocurile, cărţile sau au fost interesați de scris. Cartea îi va învăţa cum să îşi transforme pasiunea într-o florărie online, un magazin online de vânzare jocuri, o librărie online sau un site din care să câştige pur şi simplu scriind.

Ca trainer, am învăţat că un lucru poate părea cuiva care stă peste 10 ore pe zi la calculator, floare la ureche, dar poate să fie dificil pentru alte persoane.

Aşa că, în carte, am încercat să explic foarte clar paşii de construire şi de promovare a unei afaceri online. Şi pentru că cel mai bine înveţi atunci când încerci practic un lucru, am menţionat în paginile cărţii şi o mulţime de unelte − site-uri ca Google Analytics − ce se oferă multe informaţii interesante care, sper să surprindă, şi să fie de ajutor.

Dacă nu vă simţiţi confortabil în rolul de angajat şi doriţi propria afacere, dacă vreţi să lucraţi în domeniul IT unde salariile sunt bune şi totuşi la baza muncii voastre să stea creativitatea sau dacă v-ar plăcea să lucraţi de acasă sau de oriunde aţi fi în lume şi aveţi conexiune la internet, atunci trebuie să citiți Cum să faci o afacere online.

cum_sa_faci_o_afacere_online-librarie

Cartea vă va învăţa lucrurile necesare pentru a avea un site profitabil, o carieră în marketing online sau cunoştinţele necesare pentru a oferi servicii ca freelancer online. Şi, cel mai important, veţi şti cum să câştigaţi bani făcând ceea ce vă place.

Lumea are nevoie de oameni care lucrează cu plăcere la proiectele lor şi proiectele au nevoie de oameni care să le dedice suficient timp pentru ca ele să se dezvolte şi să îşi atingă potenţialul lor maxim. Cu alte cuvinte, lumea are nevoie ca tu să lucrezi la visul tău.

Despre autor: Ela Iliesi este un antreprenor online, cofondator și trainer la cea mai mare firmă de cursuri de marketing online din România. 

Cătălin Ionașcu

Cătălin este pasionat de scris, citit și călătorit. Este fondatorul agenției Romanian Copywriter şi, în mod frecvent, susține cursuri de Copy & Content Writing. Află mai multe despre Cătălin și de pe blogul său personal: catalinionascu.ro.

Ai un proiect în minte?

Pune-ți ideile în mișcare. Dacă te gândești la un proiect, programează o întâlnire acum.

Let's rock