Puterea va fi mereu in mainile consumatorilor!

Echipa Romanian Copywriter este încântată că și pentru al doilea an consecutiv, am participat în calitate de parteneri media la cel mai important eveniment de eCommerce al anului, TeCOMM Cluj-Napoca.

Pe 21-22 octombrie, capitala comerțului electronic s-a mutat la Cluj, unde s-a simțit din plin. Aici am avut parte de conferințe, workshop-uri, panel-uri de dezbatere, zonă expo, networking și chiar o petrecere, toate acestea contribuind la reușita acestui eveniment.

Timp de două zile, TeCOMM a adus sub același acoperiș, peste 400 de specialiști în marketing online, reprezentanți ai magazinelor online dar și zeci de speakeri profesioniști din UK, România și Rusia.

Cum s-a desfășurat TeCOMM Cluj-Napoca, ediția a V-a?

Călin Biriș, gazda evenimentului, a moderat discuțiile despre situația curentă a pieței, problemele și provocările cu care se confruntă proprietarii magazinelor online dar și oportunități și strategii benefice pentru aceștia.

Prima dezbatere, pe tema „coșmaruri ale magazinelor online”, a adus pe scenă reprezentanți ai MasterCard, Altex, Paravion, BestKids.ro, UrgentCargus și IKEA. Dintre „coșmarurile” aduse în discuție am reținut trecerea care se face de la online spre offline și invers, din retail spre digital, rata mare de abandon a coșului de cumpărături, oferirea unei experiențe de cumpărare completă cu ajutorul platformei de cumpărare dar și teama crescută a cumpărătorilor de a plăti cu cardul, resimțită în special în România.

Conferințele au continuat, captându-ne atenția cu subiecte de interes susținute atât de speakeri internaționali cât și români, printre care menționăm pe Nikita Kiselev, senior director lamoda, Chloe Thomas, fondator eCommerce MasterPlan, Russel Sutton, manager Conversion Works, Bianca Dăncilă, fondator gripADs, pe teme precum analiza de date, normalul de azi în online și offline, cele mai puternice oportunități de eCommerce pentru 2016.

În paralel cu TeCOMM a avut loc conferința Digital Travel Forum, un eveniment conex dedicat comercianților online din industria turismului. Printre companiile care au susținut workshop-uri la această conferință se numără Paravion, Google, Traveo și Conectoo, pentru a discuta despre cele mai eficiente strategii de marketing adaptate unui business din turism.

tecomm 2

Poți găsi pe Facebook mai multe imagini de la eveniment.

După o zi productivă la conferințe, dezbateri dar și networking, evenimentul s-a încheiat cu o petrecere pe cinste într-un local din centrul vechi al Clujului, sponsorizată de UrgentCargus.

A doua zi am avut de ales din 12 workshop-uri susținute de specialiști în eCommerce marketing, desfășurate câte trei în paralel. Dintre acestea, patru a fost reunite sub umbrela MarkDay, un alt eveniment din cadrul TeCOMM.

Prezentările la care am asistat au fost foarte interesante! Temele abordate ne-au trecut prin subiecte precum împuternicirea utilizatorilor, folosirea Google AdWords scripts, creșterea conversiilor de pe mobil, declanșatori psihologici pentru creșterea vânzărilor, social media, strategia de email marketing. La mijlocul zilei, am avut parte de o dezbatere foarte interesantă pe tema „Strategii de Black Friday pentru magazinele online”, unde au participat reprezentanți din top management ai FAN Curier, Flanco și Banca Transilvania. 

Ne bucurăm tare mult că am fost parteneri și anul acesta la TeCOMM Cluj-Napoca și abia așteptăm să ne revedem la anul!

Cătălin Ionașcu

Cătălin este pasionat de scris, citit și călătorit. Este fondatorul agenției Romanian Copywriter şi, în mod frecvent, susține cursuri de Copy & Content Writing. Află mai multe despre Cătălin și de pe blogul său personal: catalinionascu.ro.

Ai un proiect în minte?

Pune-ți ideile în mișcare. Dacă te gândești la un proiect, programează o întâlnire acum.

Let's rock