Rapoarte gratuite pentru magazinele online, la TeCOMM!

Este greu să vorbim despre o reţetă a succesului atunci când ne referim la un magazin online, asta deoarece sunt numeroşi factori care influenţează bunul demers al unei afaceri digitale.

Un lucru deosebit de important şi accesibil tuturor deţinătorilor de magazine online este analiza. Analizarea permanentă a magazinului tău poate fi aspectul care va face diferenţa dintre excelenţă şi faliment.

Din fericire, Google Analytics vine în sprijinul magazinelor online punându-le la dispoziţie o nouă funcţionalitate cu ajutorul căreia pot fi realizate rapoarte avansate fără implicarea unor costuri.claudiu murariu

Claudiu Murariu se alătură speakerilor de la TeCOMM pentru a vorbi despre Enhanced Ecommerce, una din ultimele funcţionalităţi adăugate platformei Google Analytics.

Dacă până acum rapoartele avansate de ecommerce erau disponibile doar companiilor cu bugete considerabile pentru tool-uri de web analytics avansate, acum toate aceste unelte sunt disponibile gratuit oricărui magazin online, indiferent de dimensiune.

Noile rapoarte ajută proprietarii de magazine online să afle răspunsuri precum:

– care sunt produsele cele mai vizualizate din magazinul online

– ce produse sunt adăugate cel mai frecvent în coşul de cumpărături

– care este impactul preţului/categoriei produsului sau oricărui alt element asupra ratei de abandon

– care sunt canalele de marketing ce generează cele mai multe charge-backuri

Murariu va analiza împreună cu audienţa TeCOMM o implementare de enhanced ecommerce pentru a descoperi care sunt provocările unei astfel de implementări, avantajele, dar şi capcanele aferente.radu stoica

Un alt workshop dedicat funcţionalităţilor Google Analytics este From clicks to profits: maximizing profitable conversions susţinut de Radu Stoica, Analytical Lead la Google România.

Radu este marketer online specializat pe search marketing şi biddable media cu o experienţă de peste 6 ani în realizarea campaniilor online pentru firme mici, mijlocii şi mari din diferite domenii (telecom, ospitalitate, auto, software, FMCG, ecommerce etc).

TeCOMM este un eveniment de referinţă pentru piaţa de ecommerce din Transilvania, aflându-se la cea de-a patra ediţie în Cluj-Napoca, în data de 30-31 octombrie.

În data de 6 noiembrie va avea loc o primă ediţie în Iaşi, alături de comunitatea magazinelor online din zona Moldovei, iar în primăvara anului 2015 va avea loc o primă ediţie a evenimentului în Timişoara.

Organizator: Libero Events

Cătălin Ionașcu

Cătălin este pasionat de scris, citit și călătorit. Este fondatorul agenției Romanian Copywriter şi, în mod frecvent, susține cursuri de Copy & Content Writing. Află mai multe despre Cătălin și de pe blogul său personal: catalinionascu.ro.