Spiritul Crăciunului în reclamele din 2019

A mai trecut un an. Sărbătorile se apropie cu pași repezi și, parcă, anul acesta se apropie cu pași mai repezi ca niciodată.

Chiar dacă cele mai des auzite cuvinte din jurul meu sunt „abia aștept concediul”, mai aud și persoane care spun „abia aștept Crăciunul”.

Eu, personal, am așteptat cu interes să aflu ce ne-au pregătit brandurile pentru Crăciunul de anul acesta. Față de reclamele de Crăciun din 2018, observăm că tendința în publicitate este comicul de situație și emoția transmisă printr-un mesaj simplu.

Ca în fiecare an, fiecare brand a avut de spus o poveste. De data aceasta, poveștile au fost spuse folosind efecte speciale de filme de Hollywood, costume, decoruri de poveste și, bineînțeles, atingerea unor copywriteri iscusiți.

Te invit să îți iei și tu câteva minute libere (pe care fii sigur că le meriți, mai ales acum, la final de an) și să te bucuri de reclamele de Crăciun din 2019 pregătite pentru noi.

#1 John Lewis & Partners – Fetița și dragonul Edgar

„Arată-le cât de mult îți pasă”. Așa se încheie una din cele mai emoționante reclame din acest an. Este despre o fetiță care, în satul ei mic, aduce un pui de dragon care o pune în situații care mai de care mai haioase. Ca în fiecare an, reclamele de la John Lewis se află mereu în topul nostru.

https://www.youtube.com/watch?v=D7QrhfTx0nw

#2 Milka – omagiu adus persoanelor cu deficiențe de auz

Milka vine anul acesta cu o reclamă despre o fetiță care învață un colind în limbajul semnelor pentru a îl transmite și persoanelor cu deficiențe de auz. Chiar dacă este în germană, cu siguranță această reclamă îți va stoarce o lacrimă.

https://www.youtube.com/watch?v=VMfMOykAVig

#3 Hafod Hardware – o reclamă cu doar 100 Euro

„Fii un copil de Crăciun”. Ce poate fi mai simplu de atât?

Un magazin din Marea Britanie a făcut reclama cu cel mai mic buget de anul acesta: doar 100 Euro. Toți banii s-au dus doar pe achiziționarea drepturilor de autor pentru a folosi melodia de fundal. Cu un mesaj simplu, dar de impact, reclama a strâns peste 500.000 vizualizări pe Youtube în primele 3 zile.

#4 Microsoft – Lucy și renii

Dacă ar fi să ne luăm după această reclamă, și limba renilor ar putea fi tradusă folosind tehnologia Microsoft. Vrei și tu să comunici în peste 60 de limbi, cu oricine de pe glob, fără să fii nevoit să înveți o limbă străină? Atunci mesajul acestui spot publicitar este foarte clar.

#5 Amazon – Boxele muzicale se întorc

Mai ții minte boxele cântătoare de anul trecut? Ei bine, Amazon le aduce înapoi și anul acesta, într-o nouă reclamă a cărei muzică face totul. Oriunde te-ai afla, dansează alături de cei dragi. Despre asta este spiritul Crăciunului.

#6 Macy’s – Fetița care face pe Moș Crăciun

Magazinul Macy’s vine anul acesta cu dovada că Moș Crăciun nu trebuie să fie un bătrân cu barbă albă și îmbrăcat în roșu. El poate fi oricine, chiar și o fetiță foarte darnică cu părinții ei.

https://www.youtube.com/watch?v=ggf89h8BJ5g&feature=emb_title

#7 Apple – Surpriza

Cu un iPad se rezolvă totul. De la certurile dintre copii, la apropierea familiei de sărbători și până la realizarea unui colaj foto care să-i impresioneze pe cei dragi. Un video cu producție excelentă, cum nu se putea altfel, însă cu un mesaj la fel de simplu ca utilizarea unui dispozitiv Apple.

https://www.youtube.com/watch?v=LDeRyyDrS40

#8 Xfinity – Reuniunea

Cu siguranță ai văzut filmul E.T.. Pentru mine, a fost unul din cele mai frumoase filme ale copilăriei și mă bucur să văd că îndrăgitul extraterestru a fost readus, de data asta, pe micile ecrane, într-un scurtmetraj de Crăciun realizat de Xfinity. Acum, bineînțeles, E.T. nu mai e copil. Are, la rândul său, soție și copii.

#9 Sainsbury’s: Povestea lui Nick Măturătorul

Cu ocazia aniversării a 150 de ani de la înființarea magazinelor Sainsbury’s, vă invităm să faceți cunoștință cu Nicholas, un orfan acuzat pe nedrept că a furat o clementină care a căzut de pe o masă. O poveste impresionantă care îți dă impresia că te uiți la un film, nu la o reclamă.

#10 eMag – Liberatea de a dărui

Nu puteam încheia acest top fără o reclamă românească. Eu sper că, de anul viitor, să vedem cât mai multe spoturi românești în topul nostru. eMag aduce anul acesta pe micile ecrane o poveste despre o fetiță care ne învață o lecție de omenie: prin schimbarea unui număr de pe ușa unei vecine, îi oferă un cadou comandat online.

Ți-au plăcut propunerile noastre de anul acesta?

Cu siguranță topul poate fi mai mare! Ție ce reclamă ți-a plăcut cel mai mult? Dacă nu se regăsește aici, împărtășește-o cu noi în secțiunea de comentarii de pe pagina noastră de Facebook.

Echipa Romanian Copywriter îți urează Crăciun Fericit!

Cătălin Ionașcu

Cătălin este pasionat de scris, citit și călătorit. Este fondatorul agenției Romanian Copywriter şi, în mod frecvent, susține cursuri de Copy & Content Writing. Află mai multe despre Cătălin și de pe blogul său personal: catalinionascu.ro.

Ai un proiect în minte?

Pune-ți ideile în mișcare. Dacă te gândești la un proiect, programează o întâlnire acum.

Let's rock