Spoturi care ne pregatesc de Craciun în 2015

A-nceput de-un timp s-apară
Câte-o reclamă, acu a stat.
Moș Crăciun s-a-nviorat
Și-acum le vede iară
Și e îmbucurat.

Crăciunul începe în câteva zile și cum am putea intra mai bine în spiritul său decât revăzând o parte dintre cele mai faine – emoționante, călduroase, șocante, ciudate – reclame apărute sezonul acesta.

2015 a fost un an în care brand-urile au mers mai mult pe apropierea întregii familii, de la copii, la părinți și bunici, chiar la căței și pisici.

Să le urmărim!

1. Action Aid Sweden – All I want for Christmas is A Goat

Începem lista cu o reclamă mai puțin cunoscută, dar ciudată și amuzantă, care vine de la suedezi. Action Aid Sweden și agenția Wenderfalck au produs un album de colinde de Crăciun…interpretate de căprițe.

Campania urmărește să crească popularitatea căprițelor și a utilității lor, în special în zonele rurale sau sărace.

2. PayPal UK – No Presents

Reclama arată doi frați care prezic că anul acesta vor rămâne fără daruri, deoarece nu și-au văzut părinții la cumpărături, cum erau obișnuiți din anii precedenți. Acest moment îi apropie pe cei doi, fratele mai mare oferindu-i un cadou din propria-i colecție de jucării.

PayPal a riscat anul acesta prin mesajul pe care l-a transmis indirect prin campania sa, insinuând indirect că Moș Crăciun nu există și primind ulterior plângeri de la părinți revoltați.

3. Sainsbury’s – Mog’s Christmas Calamity

Reclamele de Crăciun de la Sainsbury’s sunt printre cele mai așteptate, iar în acest an au surprins prin relansarea unui personaj cunoscut copiilor din UK, Mog the Cat (Mog Pisica).

4. John Lewis Christmas Advert 2015 – #ManOnTheMoon

Continuăm lista cu un clasic. John Lewis a devenit brand-ul care lansează neoficial Crăciunul în UK. Brand-ul care reușește an de an să topească inimile prin frumoasele povești pe care le spun.

Cea mai așteptată reclamă de sărbători din acest an este o poveste despre singurătate, conexiune, comunicare și cum un cadou mic, dar potrivit, poate face diferența. Iată reclama cea mai așteptată de către britanici, totodată și preferata subsemnatei:

5. Aldi – Telescope

Și pentru că lanțul de supermarket-uri Aldi a simțit creșterea unei nevoi pe piață, a venit cu soluția:

6. Aldi – #AldiFavouriteThings

Însă reclama principală de Crăciun a celor de la Aldi e mai muzicală, plină de culoare și magie.

7. Waitrose – What Makes Your Christmas?

Pe tine ce te face fericit de sărbători? Fie că e prepararea de bunătăți culinare, cumpărarea bradului de Crăciun, împodobirea casei sau pur și simplu timpul de calitate petrecut cu cei dragi, cei de la Waitrose doresc să afle mai mult.

8. EDEKA Weihnachtsclip – #heimkommen

Continuăm lista prin probabil cea mai virală reclamă din acest an, totodată și candidatul principal la categoria tristețe, care vine din Germania. Lanțul de supermarket-uri Edeka spune povestea unui bărbat în vârstă care își petrece sărbătorile singur an de an, deoarece copiii și nepoții săi sunt prea ocupați să-l viziteze.

Per total, nu e foarte clară legătura dintre Edeka și poveste. Presupunând că mâncarea nu e un motiv îndeajuns încât să aducă familia la un loc de sărbători, brand-ul pare să se poziționeze cu mesajul că e ok să recurgi la minciuni macabre dacă într-un final reușești să-i aduni pe toți cei dragi la un loc…

9. Gollo – Frozen (The best gifts last for a lifetime)

Această reclamă vine din Costa Rica și ne reamintește că cele mai bune cadouri nu trebuie să coste foarte mult, dar să vină din suflet.

10. Cineplex Movies – Lily & the Snowman

Lily și omul ei de zăpadă sunt cei mai buni prieteni în reclama creată de agenția Zulu Alpha Kilo pentru Cineplex.

11. Zulu Alpha Kilo – Jingle Butts

Și dacă tot am menționat de Zulu Alpha Kilo, agenția canadiană și-a lansat și o video-felicitare care a reușit să înroșească câțiva obrăjori…

Spotul a devenit viral tocmai din cauza modului mai neortodox de a se promova.

https://www.youtube.com/watch?v=jxSDrYZ6zMA

12. Pornhub – Premium Gifting Service

Pornhub respectă trend-ul ciudat din acest an și are de asemenea un bărbat în vârstă în rol principal. Însă, spre deosebire de alții care primesc un telescop cadou sau își înscenează propria moarte pentru a-și aduce familia mai aproape, ceea ce îi aduce un zâmbet pe față acestuia e…

13. The Body Shop – Jingle Bells

The Body Shop a sesizat că oriunde te-ai afla în lume, bucuria de a face duș și ritualurile-i specifice ne aduce pe toți mai aproape.

14. H&M – Happy & Merry w/ Katy Perry

Katy Perry crează o atmosferă energică și jucăușă, în ton cu brand-ul H&M.

15. KitKat – Christmas Break

Încheiem seria cu o pauză bine meritată, o reclamă curajoasă din partea celora de la KitKat, care afișează un ecran alb timp de 30 secunde, însoțit de un mesaj relaxant.

***

Acestea sunt doar câteva din reclamele ce ne-au încântat de Crăciun anul acesta. Aici găsiți un playlist cu cele enumerate mai sus, plus altele:

Ce alte spoturi inedite ați mai adăuga listei?