Stagii de Practică pentru Studenții din Regiunea Nord-Vest

Marketing-ul online a înregistrat o creștere spectaculoasă în România în ultimii ani. Nevoia de specialiști în domeniu pe piața muncii a crescut din ce în ce mai mult, nu doar în București ci în toate orașele mari din țară. Pentru că, la Romanian Copywriter, susținem orice inițiativă de formare a tinerilor în domeniul marketing-ului online, ne-am alăturat proiectului „Stagii de Practică în domeniile Marketing, Comunicare, Media și Jurnalism pentru Studenții din Regiunea Nord-Vest”, desfășurat de agenția SEO365.

Scopul proiectului este creșterea numărului de absolvenți de învățământ terțiar universitar și non-universitar care își găsesc un loc de muncă în domeniul marketing-ului online, comunicării și jurnalismului.

Cum a pornit acest proiect?

Observând această nevoie din ce în ce mai mare pe piață încă din anul 2018, specialiștii SEO365 au gândit un stagiu de practică pentru generația actuală. O platformă interactivă de e-learning, cu lecții video, exerciții interactive și întâlniri periodice de Q&A între studenți și lectori, a fost soluția perfectă pentru a pune în legătură studenții din orașe diferite ale Regiunii Nord-Vest cu lectorii experimentați în marketing online din țară.

Astfel, studenții pasionați vor lucra pe toate cele patru module: Copywriting, Social Media Marketing, Influencer Marketing, SEO și astfel vor urma programele de pregătire interactive, create special pentru ei.

În completarea conceptelor predate la facultate, studenții au ocazia să afle direct de la profesioniști, insight-uri și informații utile despre domeniile care îi pasionează, cât și sfaturi practice ancorate în realitatea pieței muncii din România. Pentru că, de multe ori, informațiile pe care aceștia le pot găsi pe internet sunt pur teoretice, aceste cursuri se încheie cu teste interactive tip grilă, cât și exerciții practice pe care studenții le pot rezolva și apoi încărca pe platformă, pentru a primi feedback specializat.

Primii 150 de studenți, în funcție de rezultatele obținute și notele de la finalul stagiului vor primi câte o bursă în valoare de 1000 lei.

Citește mai multe despre proiect pe pagina dedicată – stagii de practică SEO365.

Implicarea Romanian Copywriter în proiect

În calitate de traineri, doi dintre colegii noștri, Cătălin Ionașcu și Andrei Prescură, s-au alăturat proiectului. Aceștia au conceput câte un program de formare în domeniul copywriting, respectiv SEO & Content Marketing, pentru studenții care urmează un stagiu de practică. Astfel, vor „face cunoștință” cu studenții în plan virtual, prin lecțiile video și exercițiile creative pe care le-au conceput special pentru cei dornici să învețe.

În felul acesta, suntem mândri să contribuim la educația tinerilor români în domeniul marketing-ului online. Ne bucurăm să împărtășim din experiența noastră de peste 8 ani în domeniu și să oferim celor care au nevoie cunoștințele care îi vor ajuta să găsească locul de muncă potrivit. Credem cu tărie că, acolo unde pasiunea și latura profesională se întâlnesc, viața devine mult mai frumoasă și nicio muncă nu mai pare dificilă.

„Stagii de practică în domeniile Marketing, Comunicare, Media și Jurnalism pentru studenții din Regiunea Nord-Vest” este un proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară nr. 6 (Educație și competențe), Obiectiv Specific 6.13, Cod MySMIS 133495. Valoarea totală a proiectului este de 1.814.693,79 de lei, valoarea cofinanțată de Uniunea Europeană fiind de 1.465.365,23 de lei. Programul se desfășoară în perioada 2 octombrie 2020 – 1 octombrie 2022.

Cătălin Ionașcu

Cătălin este pasionat de scris, citit și călătorit. Este fondatorul agenției Romanian Copywriter şi, în mod frecvent, susține cursuri de Copy & Content Writing. Află mai multe despre Cătălin și de pe blogul său personal: catalinionascu.ro.