Cum sa vinzi mai mult prin storytelling la TeCOMM 2016

Companii de renume precum Facebook, Amazon, Google sau Apple folosesc conceptul de storytelling ca o puternică strategie de comunicare a brand-ului pentru a crea relații noi și a crește astfel rata de conversie.

Cătălina Ionescu, Client Partner for Global Marketing Solutions la Facebook, va împărtăși în cadrul TeCOMM eCommerce Conference & Expo modalitățile prin care companiile își pot crește vânzările prin intermediul storytelling-ului.

Cu o experiență de peste 8 ani în marketing, Cătălina a lucrat în trecut pentru Procter&Gamble, iar în prezent, activitatea sa se axează pe dezvoltarea strategiilor de afaceri împreună cu profesioniști din marketing, utilizând servicii și produse Facebook.

Storytelling-ul, unul dintre marile avantaje ale platformelor Facebook și Instagram

În cadrul workshop-ului Cum să vinzi mai mult prin storytelling, Cătălina va prezenta studii de caz care vin în ajutorul magazinelor online ca sursă de inspirație pentru dezvoltarea afacerilor prin creșterea vizibilității brand-ului și, în final, a vânzărilor.

Cea de-a 9-a ediții a evenimentului TeCOMM reunește în 25-26 octombrie, la Grand Hotel Italia din Cluj-Napoca, peste 300 de proprietari ai magazinelor online și profesioniști în eCommerce.

Poveștile de succes – tendința anului 2016 în eCommerce

În comerțul electronic, storytelling-ul nu este de neglijat, povestea din spatele unui produs fiind unul dintre principalii factori care îi îndeamnă pe cumpărători să-l aleagă, conform publicației engadget.com. Utilizarea storytelling-ului poate aduce creșteri și beneficii considerabile unui brand, rețeaua de socializare Facebook înregistrând, în al doilea trimestru al anului curent, venituri de 6,44 miliarde de dolari, în creștere cu 59% față de anul precedent, arată paginademedia.ro. Un factor important în acest sens a fost, conform fondatorului Mark Zuckerberg, progresul pe care serviciul de video l-a înregistrat.

Te așteptăm la următorul nostru curs!

28-29 octombrie, București: Curs de inițiere în Content Writing și Copywriting (nivel: începător)
Înscrie-te aici

4-5 noiembrie, București: Curs de Inițiere în Email Marketing (nivel: începător)
Înscrie-te aici

Cu toate acestea, pentru a crea imaginea unui brand și pentru a crește vânzările, proprietarii de magazine online și profesioniștii în eCommerce au nevoie, pe lângă povestea brand-ului și de cât mai multe date cu privire la clienții sau potențialii clienți. Lucia Ciucă, Managing Director la Quantum Data Science, va susține în cadrul TeCOMM workshop-ul Cum să utilizezi DATE pentru compania și strategia de marketing, unde va prezenta studii de caz care măsoară audiența publicului și oferă o înțelegere mai bună a consumatorilor de online.

Start-up Area, cum să creezi și să dezvolți un magazin online de la A la Z

Noutatea acestei ediții o reprezintă Start-up Area, sesiunea dedicată celor care intenționează să își deschidă un magazin online sau proprietarilor care se află la începutul unei astfel de inițiative. Start-up Area este o secțiune structurată sub forma a patru workshop-uri, în cadrul cărora participanții vor afla cum își pot deschide magazinul online, cum să își aleagă compania de curierat și logistică și cum anume trebuie să fie comunicat brand-ul, si alte aspecte care duc la fidelizarea clienților. Profesioniștii în eCommerce care vor susține workshop-urile în cadrul Start-up Area sunt Călin Biriș (Director Digital Loopaa Marcom), Cosmin Dărăban (CEO&Co-Fondator Silkweb) sau Attila Birtha (Managing Partner Proclick).

Workshop-uri, prezentări și sesiuni de dezbateri, în ambele zile ale evenimentului

Evenimentul TeCOMM include în cele două zile ale evenimentului prezentări, workshop-uri și dezbateri susținute de peste 30 de speakeri internaționali și naționali. Pentru mai multe detalii și înscrieri, accesează cluj.tecomm.ro

Cătălin Ionașcu

Cătălin Ionașcu este pasionat de scris, citit și călătorit. Este fondator al blogului și agenției Romanian Copywriter, în cadrul căreia este Content Writer. În mod frecvent, susține cursuri de Content & Copywriting. Află mai multe despre Cătălin și de pe blogul său personal: catalinionascu.ro.

Vrei să fii la curent cu noutățile? Înscrie-te!