Top 5 campanii romanesti de Craciun

Pentru că ne apropiem de sărbătorile de iarnă, ce ziceți să trecem în revistă câteva campanii românești de Crăciun care își propun să schimbe ceva și să facă din această sărbătoare un prilej pentru fapte bune?

Cu emoție, dorință de a dărui și de a îi bucura pe cei din jur, ONG-uri și grupurile media organizează în fiecare an inițiative frumoase la care merită să ne alăturăm. Campaniile care vin să readucă sărbătorile în sufletul copiilor mai puțin norocoși și să ofere bucurie bătrânilor sunt cele mai frumoase și aduc în prim-plan magia sărbătorilor de iarnă. 

1. Fii Moș Crăciun pentru o zi 

Este una dintre inițiativele mele preferate din acest an, care vine să ofere bucurie copiilor și bătrânilor care vor benefia de ajutor umanitar. Asociația Misiunea Speranța pentru Români oferă speranță și o sărbătoare plină de bucurii pentru 575 de persoane nevoiașe, pentru care acest Crăciun va fi altfel:-)

2. Redescoperă Crăciunul 

Este o campanie realizată de Asociația Tinerilor din România, prin intermediul căreia elevii constănțeni pot dona hăinuțe și jucării copiilor săraci din satul Galița. Inițiativa asociației vine de la copii pentru copii, spre oferirea unor sărbători mai frumoase:-)

afis nou

3. Festivalul Brazilor de Crăciun 

Este deja o inițiativă cu tradiție a organizației Salvați Copiii. Pentru al 13-lea an consecutiv, campania de strângere de fonduri a fost organizată pentru 2000 de copii din zonele defavorizate ale României. 

4. Împreună pentru fiecare

Este o campanie lansată de Rompetrol care construiește un vis prin idei frumoase și implicare în societate. Cele mai recente proiecte derulate alături de voluntari și echipele implicate sunt cele de reabilitarea a spitalelor, dotarea lor cu echipamente medicale și inițiative împotriva violenței juvenile. 

5. Ia-mă acasă de Crăciun 

Este o campanie derulată de TVR și are ca scop oferirea unui Crăciun special copiilor instituționalizați. Această inițiativă a debutat prima oară în 2003, iar de atunci, zeci de copii s-au bucurat de un Crăciun ca acasă.

Înafară de campaniile cu premii spectaculoase organizate de branduri și de concepte de comunicare îndrăznețe, inițiativele de apreciat sunt și cele care vin să schimbe ceva în jurul nostru, să schimbe destine și să ofere bucurii 🙂

Mădălina Balaban

Lucrez în marketing și în online din 2011 și sunt posesoarea unei meserii care îmi place foarte mult. Scriu despre gânduri mari în cuvinte simple și asta mă reprezintă. Aflați mai multe despre mine pe blogul madalinabalaban.ro

Ai un proiect în minte?

Pune-ți ideile în mișcare. Dacă te gândești la un proiect, programează o întâlnire acum.

Let's rock