Vom rezista inca unui Black Friday?

Mai sunt doar câteva zile și vine Black Friday-ul peste noi. „Mare bucurie, mare”! Încă un  motiv să cumpărăm compulsiv și să ne cheltuim economiile chiar înaintea sărbătorilor de iarnă. În perioada care urmează, comercianții se vor întrece în reduceri de prețuri și se vor da „bătălii” între site-uri care vor ceda mai repede: Flanco, Emag sau Cel.ro?

Totuși, Black Friday-ul este ceea ce pare?

Îmi aduc aminte anul trecut de un Black Friday dezamăgitor, unde prețurile  nu prea erau reduse. Sau depinde ce înțelegem prin reduceri. Urmăream să cumpăr un laptop, al cărui preț  crescuse vertiginos în ultimele 3 zile, iar de Black Friday s-a ÎNFĂPTUIT MINUNEA!

Prețul laptopului Dell revenise la incredibila sumă de 1800 lei. Preț pe care îl avusese și în urmă cu 5 luni. Atunci au existat produse care aveau într-adevăr prețuri promoționale, dar câte dintre ele au beneficiat de acest „privilegiu”?

Ce se întâmplă când auzim de REDUCERI?

Ni se luminează fața, scoatem bani de unde nu avem și cumpărăm! Nu analizăm dacă este reducere și nu încercăm să ne aducem aminte care era prețul inițial. Pentru a nu ne lăsa păcăliți trebuie să fim informați și să urmăm câteva sfaturi simple, care ne pot lăsa cu ceva bănuți în portofel:

  1. Citește cu atenția oferta promoțională. Comerciantul nu îți va spune toate detaliile în textul postat maaare, cât vitrina magazinului. Așa că fii atent/ă și la textul mic, din josul paginii.
  2. Analizează oferta și vezi dacă într-adevăr merită să cumperi acum, de Black Friday.
  3. Scrie o listă cu produsele de care ai nevoie și nu cumpăra compulsiv. De Black Friday, oamenii au tendința să cumpere lucruri de care nu au neapărat nevoie. Îmi este greu să cred că cineva a stat 6 luni fără frigider pentru că a așteptat celebra zi de vineri.
  4. Informează-te la toate magazinele. Dacă îți dorești un produs anume, caută repejor pe internet și vezi ce magazin online practică prețul cel mai bun. Este posibil să mai „salvezi” câtiva lei grei 🙂
black friday2

sursa imagine

Informarea corectă a consumatorului va descuraja treptat astfel de practici ale comercianților. Dacă ați descoperit vreo reducere falsă, lasați-o aici în comentariu. Răspândim vestea și vom putea să învățăm unii de la alții 😀

 În rest, sper să profitați din plin de reducerile reale și să vă cumpărați lucruri frumoase. Spor la shopping-uit! 

Mădălina Balaban

Lucrez în marketing și în online din 2011 și sunt posesoarea unei meserii care îmi place foarte mult. Scriu despre gânduri mari în cuvinte simple și asta mă reprezintă. Aflați mai multe despre mine pe blogul madalinabalaban.ro