Cariera in Ctrl 2016: Angajat vs Freelancer

Noi lucruri faine se întâmplă la Timișoara! În 4 şi 5 noiembrie 2016, Asociaţia Ctrl-D organizează cea de-a doua ediţie a evenimentului Carieră în Ctrl, care va avea loc la Centrul Regional de Afaceri din Timişoara (CRAFT). Evenimentul se adresează comunității creativ-digitale, având tema “Angajat vs Freelancer”. Aici se va dezbate statutul de angajat, respectiv cel de freelancer, în contextul noilor schimbări de pe piaţa muncii, dar şi al celor economice, tehnologice şi culturale.

Vă mai aduceți aminte conferința din 2015? Acolo s-au analizat aspectele unei cariere în ţară versus în străinătate. Anul acesta se vor dezbate provocările de zi cu zi ale vieţii de angajat versus cele ale statutului de freelancer. De la avantaje și dezavantaje, atât din punct de vedere profesional, cât şi personal, la aspectele legale şi financiare pe care le implică statutul de angajat, respectiv de freelancer şi până la discutarea oportunităţilor pe care le rezervă viitorul pentru cele două opţiuni de carieră – toate vor face parte din programul evenimentului Carieră în Ctrl din acest an.

Ce se va întâmpla la eveniment?

Ziua de vineri, 4 noiembrie, este dedicată conferinţei, pe agendă aflându-se subiectele:

  • Angajat vs Freelancer – Argumente pro şi contra,
  • Cui aparţine viitorul: tendinţe şi previziuni,
  • Ce trebuie să ştii din punct de vedere juridic şi financiar?,
  • Ce ţi se potriveşte mai bine: Freelancer sau Angajat? (dezbatere).

Printre primii speakeri anunţaţi se numără Gabi Lungu (Co-fondator și Creative Director la Okapi Studio), Andra Ailincăi (Event Strategist la IBM Global Marketing Center), Sorin Bechira (freelancer, designer multimedia), Romanița Oprea (freelancer, consultant PR și jurnalist), Andrei Pfeiffer (Code Designer la [e-spres-oh] și organizator tim.js) şi Georgiana Gligor (Large-scale Application Architect, CTO și Co-fondator Tekkie Consulting).

Conferinţa Carieră în Ctrl: Angajat vs Freelancer va fi moderată de TEO, comediant la Nimic Nou/Sector 7 și Între Showuri.

Ziua de sâmbătă, 5 noiembrie, este dedicată workshopurilor:

  • Cât valorezi? Despre (re)nume,
  • Reputaţie profesională şi branding personal,
  • Freelancing şi aspectele legale,
  • Managementul timpului.

Trainerii confirmați până în prezent sunt: Ştefan Liuţe (Co-fondator Storience și Strategy Director, Storience UK) și Szilard Asztalos (Co-fondator și Partener Asztalos & Crișan).

La Carieră în Ctrl: Angajat vs Freelancer sunt așteptați peste 400 de participanți ai comunității creativ-digitale, practicieni (angajaţi şi freelanceri deopotrivă), cât și studenţi și absolvenți care vor să afle ce tip de carieră li se potriveşte mai bine.

Participă și tu la studiu!

În pregătirea conferinței, organizatorii lansează un apel de participare la un studiu care va lua pulsul industriei și va determina ce presupune, cu adevărat, viața de angajat, ori freelancer. Studiul este menit să deschidă teme relevante de discuție, care să impulsioneze schimbări în bine pe piața muncii din România. Participarea la studiu se poate face prin completarea chestionarului Carieră în Ctrl de la acest link – timpul necesar fiind de aproximativ 5 minute.

Numele speakerilor şi trainerilor invitaţi la Carieră în Ctrl: Angajat vs Freelancer vor fi dezvăluite treptat, până la finalul lunii octombrie.

Carieră în Ctrl: Angajat vs Freelancer este un proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii, prin programul „CultIN”. Participarea la eveniment este gratuită, iar înscrierile se fac pe site-ul Carieră în Ctrl 2016: www.carierainctrl.ro.

Cătălin Ionașcu

Cătălin este pasionat de scris, citit și călătorit. Este fondatorul agenției Romanian Copywriter şi, în mod frecvent, susține cursuri de Copy & Content Writing. Află mai multe despre Cătălin și de pe blogul său personal: catalinionascu.ro.