Ce trebuie sa stie un creativ

1. Ești mai creativ atunci când ești obosit.

Motivul? Creierul tău nu mai este atât de atent la detalii și nu mai trebuie să mai proceseze alte task-uri, concentrându-se doar pe unul singur. 

2. Stresul îți micșorează creierul.

Studiile medicale au demonstrat că în cazurile de stres cronic, creierul indivizilor se micșorează. 

3. Creierul tău nu poate face multitasking.

Asta trebuie să o audă și șeful tău 🙂 Deși angajații sunt încurajați să rezolve mai multe lucruri în același timp, medicii sunt de părere că acest lucru este imposibil din punct de vedere anatomic. Pentru fiecare task, oamenii folosesc o altă parte a creierului, care nu se pot activa simultan. 

5. Când simți că nu mai ai idei și oboseală a ajuns la cote maxime…

4. Odihnește-te din când în când.

Somnul îmbunătățește memoria și capacitatea de concetrare. 

Te așteptăm la următorul nostru curs!

20-21 ianuarie, București: Curs de Inițiere în Content Writing și Copywriting (nivel: începător)
Înscrie-te aici

17-18 martie, București: Curs de inițiere în Content Writing și Copywriting (nivel: începător)
Înscrie-te aici

5. Ok, poate puțin mai mult 🙂

6. Antrenează-te.

Sportul reprezintă cel mai bun mod de recuperare în perioadele de stres maxim.

7. Experimentează lucruri noi.

Astfel îți poți păcăli creierul că timpul stă în loc. Atunci când te implici în activități noi, creierul percepe că timpul trece mai greu, deoarece el are nevoie de mai mult timp pentru a procesa noile informații. 

8. Când ședințele de brainstorming sunt extenuante…

9. Nu îți rănii colegii!

10. Apelează la meditație.

Specialiștii spun că ședințele de yoga și cele de meditație îmbunătățesc starea psihică și relaxează creierul. 

11. Acum poți spune că ești un creativ complet informat!

12. Restul depinde de tine 🙂

Mădălina Balaban

Lucrez în marketing și în online din 2011 și sunt posesoarea unei meserii care îmi place foarte mult. Scriu despre gânduri mari în cuvinte simple și asta mă reprezintă. Aflați mai multe despre mine pe blogul madalinabalaban.ro

 • Natalia

  ,,Nu îți rănii colegii!,, pe buneee?!?

 • stresul ar trebui sa fie primul. cand esti stresat pur si simplu oricat de bun ai fi ramai fara idei de aceea trebuie sa te relaxezi apoi sa te odihnesti sau poti incerca regula celor 10.000 de ore

 • Intr-adevar sportul ajuta foarte mult. 🙂

 • George

  1) Doamne fereste! Poate la autisti si altii cu deficit de atentie sau cine stie la ce feluri de hiperactivi! un profesionist nu trebuie sa stea o noapte treaz ca sa fie a doua zi creativ la firma… Taskurile facute la oboseala ies prost. sau creativ la fofilare…cu ochii rosii.

  2) Pai, pct-ul doi, interpretat prin pct 1) ar suna asa: stresul cronic micsoreaza creierul, un creier mic nu are putere de computare pentru multe taskuri, deci tinde sa se concentreze doar pe unul singur si deci–> Esti mai creativ atunci când esti stresat cronic!

  3) “Creierul tău nu poate face multitasking…, medicii sunt de părere că acest lucru este imposibil din punct de vedere anatomic”… de aceeasi parere sunt si baietii de la salubritate daca socotim puterea mintii in “brate forta munca”. “Pentru fiecare task, oamenii folosesc o altă parte a creierului, care nu se pot activa simultan”… asta poate in cazul creierelor micsorate de la pct 2), altfel e de ajuns sa ne uitam la niste profesionisti adevarati si sa vedem ca FUNCTIONAL (nu anatomic)…se poate. A se gasi exemple. Hint: desen, muzica instrument + vocal, sofat cu muzica, sedinte de brainstorming cu ochii in decolteul colegei de peste masa (fie ea, fie decolteul) etc

  4) “Somnul îmbunătăteste memoria si capacitatea de concetrare” dar a se vedea pct 1) plus ca sloganul e freak! “Odihneste-te din când în când.”… eu as zice ….Odihneste-te sistematic…noapte de noapte dar fara weekenduri…ca sa poti fi creativ lunea (vezi pct 1)

  7) Atunci când te implici în activităti noi, creierul percepe că timpul trece mai greu, deoarece el are nevoie de mai mult timp pentru a procesa noile informatii…. asta-i treaba de relativitate… iar greu trece ce-i plictisitor…iar daca noul e plictisitor pt un creativ…. vezi pct 2 sau 3…. cu micsorarea.

  9) Oboseste-i! vezi pct 1),

  10) “Specialiștii spun că ședințele de yoga și cele de meditație îmbunătățesc starea psihică și relaxează creierul. ” ca si berea, ca si o colega draguta, ca si bodybuildingul in orele de serviciu pe banii sefului… dar o minte relaxata nu e prea creativa , deci….

  Un creativ arata asa, dupa ce a luat in seama articolul: sportiv ca un atlet in urma sezutului pe o pernuta “in lotus” in timp ce alunga dorinta de a plesni un coleg, obosit si cercanat pentru a fi creativ, usor suferind de AHDH si focusat… din lipsa capacitatilor de multitasking, gata sa experimenteze oricand lucruri noi pe fondul stresului, in cele 30 de min libere ramase pe zi, care ii par cat o saptamana, visand sa isi imbunatateasca memoria si concentrarea prin somn dar suferind de disonanta cognitiva caci are si ptc-ul 1 in minte. Biologicul sau, antrenat si yoginizat, alege sa sacrifice creativitatea…Dar cu un creier mic(sorat), odihna de la sedintele de brainstorming il fac tocmai bun pt o moua sedinta de fitness. Mai muncim si noi ceva sau ascultam ce spun medicii cu prgram de la 9 la 14? Multumesc de sfaturi! Revelatoare!

Vrei să fii la curent cu noutățile? Înscrie-te!