Cum fidelizam vizitatorii din social media?

De dimineaţă m-am jucat puţin în Google Analytics şi am analizat comportamentul vizitatorilor care ajung pe blog-ul  meu de pe site-urile de social media.

Am aflat că peste 27% din numărul lunar de vizitatori unici au ca sursă social media, dar am dorit să merg mai departe şi să văd care este frecvenţa cu care aceştia intră pe blog. Ei bine, cea mai mare parte – 91.5% – au vizitat blog-ul de 1,2 sau 3 ori şi doar 8.5% au avut o frecvenţă mai mare.

De aceea, mi-am setat un nou obiectiv: să fidelizez vizitatorii care intră pe blog de pe site-urile de social media – Facebook, Twitter, Pinterest în principal!

Și pentru că sunt sigură că mai există brand-uri cu acelaşi obiectiv, am ales să împărtăşesc cu voi 4 metode prin care plănuiesc să ating acest obiectiv cu timpul.

1. Voi acorda mai multă atenţie genului de articole „gustate” de audienţa mea

Voi analiza lunar în Google Analytics cel puţin 3 zile care au înregistrat cel mai ridicat număr de vizitatori şi apoi voi vedea ce gen de articole am postat în zilele respective în social media. Acest exerciţiu mă ajută să cunosc ce articole gustă audienţa mea şi să ofer acelaşi gen de informaţie şi conţinut!

2. O săptămână, o noutate

Respect faptul că un calendar de conţinut pentru social media este necesar, însă vă recomand şi vouă să depuneţi eforturi susţinute în a oferi cel puţin o noutate pe săptămână celor care vă urmăresc brand-ul în reţelele sociale. Fie că e o imagine amuzantă sau o glumă, un studiu nou în domeniu sau un infografic valoros – faceţi în aşa fel încât să-i surprindeţi plăcut si să-i faceţi curioşi să revină pe website sau blog.

La câte informaţii de valoare se găsesc în prezent, merită să faceţi asta pentru un obiectiv atât de important, nu credeţi?

3. Audienţa mea este specială pentru mine

O dată ce o persoană a devenit fanul sau follower-ul brand-ului meu în social media, acea persoană este specială pentru mine. Dar nu ajunge doar să cred asta, ci să şi o arăt!

Sunt nenumărate metode de a arăta fanilor tăi cât sunt de speciali. Cei de la Social Media Examiner au făcut un lucru minunat, şi anume când au atins 100,000 de fani pe Facebook, au creat un cover photo cu poze ale fanilor lor şi un mesaj drăguţ pentru ei (vezi imaginea de mai jos).

La o scară mai mică am făcut-o şi eu azi, când le-am urat bun venit în comunitate celor mai recenţi 3 fani ai paginii mele de Facebook. De asemenea, folosesc aplicaţii precum Fan of the Week, pentru a le oferi recunoştinţă celor mai activi fani de pe Facebook!

4. Recompense şi oferte speciale exclusiv pentru fani şi followeri

Această metodă de fidelizare merge şi mai departe în a-i face pe fanii şi followerii mei să simtă că sunt speciali pentru mine.

Voi începe prin crearea unei oferte speciale – un studiu, un ebook sau un bonus gratuit – pe care o voi oferi doar audienţei mele din social media. O pagină de Facebook pe care o urmăresc cu mare plăcere, cea a Aliciei Keys, şi-a recompensat foarte frumos fanii cand le-a oferit posibilitatea în premieră să asculte câteva piese de pe cel mai recent album lansat.

Pentru fanii unui artist, aceasta este o ofertă destul de specială, nu-i aşa?

În concluzie, toate metodele propuse de mine pentru a fideliza vizitatorii blog-ului meu care provin din reţelele sociale gravitează în jurul unei idei principale: află ce le place şi ce-şi doresc de la tine, dă-le acel lucru, dar continuă să-i surprinzi şi să-i emoţionezi!

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă-ne un like pe Facebook:

Ai un proiect în minte?

Pune-ți ideile în mișcare. Dacă te gândești la un proiect, programează o întâlnire acum.

Let's rock