De ce e cool sa scrii: Peste 25 de motive

Îmi place tare mult să scriu. E activitatea pe care o practic de cel mai mult timp și care mă definește. Scriu de 17 ani și, deși le-am cam încercat pe toate (poezii, povestiri, nuvele, romane, piese de teatru, articole și texte publicitare) simt că abia sunt la început și mai am multe de spus.

Am avut plăcerea să fiu invitat zilele trecute de organizația Prime Brașov la evenimentul PR Tea, în cadrul căruia am susținut un atelier pe tema: „De ce e cool sa scrii”. Am discutat despre cum deprinzi abilități de scriitor, fie că scrii copy, fie că scrii conținut general.

Indiferent în ce domeniu lucrezi sau vrei să lucrezi, ești mai cool dacă știi să scrii bine. De ce? Te poți angaja mai ușor, poți învăța să vinzi, devii mai creativ, înveți să prezinți mai bine și poți câștiga mai mulți bani. Acestea sunt motivele mele personale.

Am pus această întrebare studenților – De ce e cool sa scrii, indiferent ce ai scrie?

În continuare sunt motivele lor.

„Pentru că unii nici măcar asta nu știu să facă.” (Livia)

„Pentru că e un bun mod de a te exprima și exterioriza.” (Mădălina Hârțescu)

„Pentru că poți să-ți pui ideile în ordine și să-ți pregătești discursuri bune.” (Lavinia)

„Pentru că ai ocazia să faci ceva unic.” (Danny)

„E o bună unealtă de manipulare.” (Viviana Cancel)

„Este foarte fain să putem vinde litere.” (Adrian Marcean)

„Te ajută să te dezvolți.” (Mădălina Stoian)

„Scrisul este descrierea minții, inimii și stimularea creativității la cel mai înalt nivel.” (Franziska Teșcan)

„Scrierea reprezintă comunicare și cooperare, iar aceste două concepte duc către o schimbare benefică societății actuale.” (Andreea Debu)

„Modelează gândurile pe înțelesul tuturor.” (Ionescu Toma)

„Scriind, am ocazia: 1. Să îmi aprofundez ideea și să o construiesc, trecând de la general la concret și 2. Văzându-mi ideea am ocazia să o analizez și să o critic, construind-o apoi mai puternică.” (Victor Onofrei)

„Este un bun mod de a manipula lumea mondenă.” (Vasilică Dorin-Mihai)

„Pentru că te descoperi. Pentru că alții se pot regăsi în ceea ce scrii tu. Pentru că îți poți exprima mai ușpr gândurile. Pentru că te poate calma.” (Constantin Gabriel)

„Să ajungi ca Dobrică.” (Filip)

„Să citești 123456 de cărți (mi se pare un cerc vicios plăcut).” (Delia Chirilă)

„Deschizi perspective.” (Victor C.)

„Pentru a îți crește încrederea în sine.” (Adelina P.)

„E cool pentru că îți mărești orizonturile, ieși din „cutie”, nu mai sunt prietenii tăi și atât, te citește lumea; te provoacă.” (Beatrice R.)

„Pentru că prin cuvinte poți crea o altă lume.” (Mihaela H.)

„E cool pentru că poți să ajungi cunoscut prin articolele tale. S-a putut în „Sex and the City”, se poate și în Brașov.” (Ioana Moașa)

„În cazul paginilor personale este o metodă bună să te descarci, să scrii ceea ce nu poți sau nu ai curajul să spui.” (Cristina B.)

„Scrisul este prilejul ideal de a sta de vorbă cu tine, de a te redescoperi în intimitatea gândurilor ființei tale dar, în același timp, o cale de împărtășire extraordinară cu toți ceilalți.” (Alina Csiki)

e cool sa scriisursa imagine

Vreau să te provoc și pe tine la dezbatere. Care e motivul tău pentru care crezi că e cool sa scrii? Aștept să discutăm în secțiunea de comentarii.

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă-ne un like pe Facebook:

Cătălin Ionașcu

Cătălin este pasionat de scris, citit și călătorit. Este fondatorul agenției Romanian Copywriter şi, în mod frecvent, susține cursuri de Copy & Content Writing. Află mai multe despre Cătălin și de pe blogul său personal: catalinionascu.ro.

Ai un proiect în minte?

Pune-ți ideile în mișcare. Dacă te gândești la un proiect, programează o întâlnire acum.

Let's rock