Evolutia Facebook in 2013

Anul 2014 a venit cu cifre și rapoarte noi din partea Pew Internet Research, care plasează Facebook ca fiind în topul rețelelor de socializare, în funcție de numărul de utilizatori. Nicio surpriză veți spune. Ei bine, compania de cercetare a prezentat faptul că 71% dintre persoanele adulte care utilizează internetul au cont pe Facebook. Ăsta da procent! 

Dintre aceștia 63% accesează zilnic această rețea de socializare.

Pentru a face o comparație, în anul 2013, numărul de utilizatori este cu 67% mai mare decât în anul 2012.

Pew Internet Research a venit și cu o serie de informații importante pentru marketeri. Pe lângă numărul mare de utilizatori, se pare că doamnele și domnișoarele conduc detașat topul utilizatorilor de rețele sociale. Astfel, dintre numărul total de utilizatori de internet care utilizează Facebook, 76% sunt femei și 66% sunt bărbați. Tot în anul 2013, a crescut frecvența de accesare a rețelelor sociale de către utilizatorii cu vârsta peste 55 de ani, cu aproximativ 45%. Acesta este un procent destul de important dacă stăm să ne gândim câte branduri care se adresează acestor persoane și-ar putea dezvolta activitatea în mediul online. 

Rețelele de socializare au devenit treptat și un important mijloc de informare pentru oameni, pe măsură ce publicațiile au devenit tot mai prezente în acest canal de comunicare. În plus, rețelele de socializare au ușurat munca de căutare a utilizatorilor care trebuiau să navigheze pe numeroase site-uri pentru a găsi știrile care îi interesează cu adevărat. Astfel, potrivit Pew Internet Research, Facebook coduce detașat și acest sector. 

În plus, raportul companiei de cercetare relevă că rețelele de socializare se află pe un trend ascendent în ceea ce privește numărul persoanelor care accesează știrile de pe aceste platforme. Datele Pew Internet confirmă lucrurile despre care vorbeam acum ceva timp în urmă pe Romanian Copywriter, despre trendurile în social media pentru 2014. Accesarea rețelelor sociale de pe device-uri mobile este în creștere, iar trendul se va accentua tot mai mult pe parcursul acestui an. 

sursa: sursa foto

Mădălina Balaban

Lucrez în marketing și în online din 2011 și sunt posesoarea unei meserii care îmi place foarte mult. Scriu despre gânduri mari în cuvinte simple și asta mă reprezintă. Aflați mai multe despre mine pe blogul madalinabalaban.ro