Lumea Facebook intr-un joc de carti

Ne-am obișnuit deja ca Facebook să se bazeze pe campanii de promovare dintre cele mai inspirate. Ne-am obișnuit ca tocmai atunci când nu credeam că poate veni cu ceva nou, să avem parte de o surpriză. Nu mai încape niciun semn de îndoială cu iubim această rețea de socializare, atât pentru uzul personal, cât și pentru branduri; și totuși fiecare apariție a brandului este demnă de remarcat.

Ultima găselniță este modul în care Facebook a ales să-și prezinte analizele pentru anul 2015 în fața agențiilor. Cum fiecare creativ dorește să afle cine, ce, cum, unde și când s-a mișcat pe Facebook în ultimul an, pentru a-și putea pregăti previziunile pentru 2016 și nu numai, rețeaua de socializare are grijă să ofere toate informațiile necesare.

Insights din joacă

Anul acesta, împreună cu creativii de la agenția londoneză Human After All, Facebook a livrat agențiilor datele printr-un concept jucăuș, dar în același timp extrem de util: un pachet de cărți.

52 cărți de joc formează B2B Playing Cards A bespoke deck of playing cards, designed to deal out Facebook’s annual marketing insights, așa cum putem citi pe site-ul agenției. Cutia fiecărui pachet de cărți a fost personalizată pentru fiecare agenție care urma să-l primească, fiind create cutii speciale pentru agențiile din Marea Britanie, Franța, Spania și Italia.

Ce au în comun Moș Crăciun, Star Wars și Jay-Z

Toți se află în interiorul pachetului de cărți realizat de Facebook pentru agențiile cu care colaborează. Dovada rescrisă (sau mai bine zis tipărită), dacă mai era cazul, că una dintre cele mai cunoscute rețele de socializare pentru viralizarea conținutului este și una care știe cum să creeze materiale care să creeze buzz pe piață.

Câteva statistici interesante despre britanici

0 Toys 1 Travel 2 UK 3 Brits

Filme, seriale și celebrități

4 Seriale 5 Star-Wars 6 Celebs

Și bineînțeles că Joker-ul este un personaj ușor de viralizat pe Facebook: pisica

7 Joker

Am putea spune că Facebook vrea să ne invite… la joacă? 🙂

Roxana Peti

Roxana Peti este copywriter și blogger cu peste 10 ani de experiență și o gamă largă de proiecte de copywriting în portofoliu.

Ai un proiect în minte?

Pune-ți ideile în mișcare. Dacă te gândești la un proiect, programează o întâlnire acum.

Let's rock