S-a vorbit foarte mult despre importanta continutului in marketing. O noua abordare moderna care vine in ajutorul brandurilor pentru a se face cunoscute este continutul video. Asadar, trebuie sa stii cum sa faci copywriting in clipurile video pentru o campanie online.
Spoturile publicitare din media traditionala (TV) se intalnesc cu marketingul online prin campanii de promovare pe Youtube. Pentru a sustine procesul de branding, a creste awareness-ul si informarea publicului, anunturile video sunt cele mai potrivite si au avantajul unui pret redus comparativ cu publicitatea pe TV.
Cum te promovezi in online prin continutul video?
Daca videoclipul este predispus la un grad mare de viralizare, cu siguranta postarea pe Facebook este o optiune foarte buna.
Insa, daca iti doresti o campanie serioasa cu grad mare de raspandire, prezenta pe Youtube este un must have. Poti realiza o campanie video prin intermediul Google Adwords.
Daca la Google Search si Google Display vorbeam despre un cost per click, aici vorbim despre cost per view (vizualizare). Si in acest caz putem targeta publicul foarte bine demografic, geografic, in functie de varsta, continutul vizionat, interese sau contextual.
Pentru o campanie pe Youtube exista trei tipuri de formate:
- In-stream Video – acele mini video-uri care ruleaza inainte de vizionarea unui alt videoclip si pentru care se poate opta “skip ad” dupa 5 secunde;
- In-Display Video – sunt inserate in partea dreapta si plata se face doar daca cineva alege sa il vizualizeze (da click);
- In-Search Video – apare ca rezultat in motorul de cautare al Youtube-ului; plata se face daca cineva da click.
Ce este si mai interesant: cele 5 secunde sunt gratuite – daca utilizatorul alege “skip ad” nu va exista niciun cost.
Un alt avantaj major: se poate insera la finalul video-ului link catre website-ul companiei. Acest click nu se plateste!
Cum sa creezi continut video de calitate
Prima impresie conteaza! Profita de cele 5 secunde gratuite pentru a convinge. La final video-ul tau trebuie sa contina un call to action pentru ca vizitatorul sa inteleaga clar care este urmatorul pas pe care sa il faca (de exemplu: intra pe site, urmareste-ne pe facebook, etc.).
Fii atent la continutul clipului. Trebuie sa fie realizat profesional, sa aiba cele mai bune cadre, cea mai buna luminozitate, coloana sonora, etc. Iar toate aceste elementele trebuie sa cuprinda o poveste care sa exprime valorile brandului.
Ai deja o idee de storytelling printr-o campanie video? Exploreaz-o!
Dupa cum observi, exista multe motive pentru care sa iti promovezi brandul in mediul online folosind continutul video! Tu ce astepti?