Spiritul Craciunului in reclamele din 2017

În fiecare an, sărbătorile de iarnă sunt un prilej să lăsăm la o parte grijile, neînțelegerile și orientările politice. E un moment perfect să ne relaxăm și să ne bucurăm de momente frumoase alături de cei dragi. 

Crăciunul este ocazia să luăm o pauză din tot ceea ce obișnuim să facem zi de zi, ca să privim în urmă la anul care se încheie dar și la cel ce va veni.

Ca în fiecare an, brandurile și-au pregătit cu meticulozitate reclamele de Crăciun. La fel ca anul trecut, încă din noiembrie a început să se simtă în aer (și pe YouTube) spiritul sărbătorilor de iarnă.

Așadar, te invit să urmărim împreună 12 dintre cele mai frumoase reclame de Crăciun de anul acesta.

#1 John Lewis – #MozTheMonster

Deja ne-am obișnuit cu reclamele binecunoscutului magazin online britanic John Lewis. În fiecare an, acest brand ne demonstrează că vânzările online înseamnă și emoție, nu doar necesitate sau obligație.

#2 Aldi – Morcovul Kevin revine

Te întrebi care poate fi legătura dintre un morcov, Crăciunul și un lanț de magazine alimentare? Ei bine, morcovul este nasul desprins al unui om de zăpadă, Crăciunul se apropie iar lanțul de magazine Aldi oferă… tot ce ai nevoie să îți pregătești masa de Crăciun.

În doar 60 de secunde, acest spot reușește să surprindă în mod amuzant câteva secvențe din filme celebre. La prima vedere, am observat 3 referințe. Tu câte ai găsit? 🙂

#3 Heathrow – Urșii se reunesc de Crăciun

Aeroportul este, deseori, un loc al revederilor și al emoției. Acest lucru nu face excepție pentru celebrul aeroport Heathrow, care de 50 de ani aduce mai aproape, în fiecare Crăciun, oamenii și… ursuleții.

Superbă metaforă, nu-i așa?

#4 Debenhams – #YouShall Find Your Fairytale This Christmas

Cenușăreasa este o poveste care a cucerit inimile numeroaselor generații de copii. Chiar și în zilele noastre, acest basm prezintă inspirație pentru publicitari. Iată povestea unei Cenușărese moderne… narată de nimeni altul decât… Ewan McGregor?

#5 Lincoln – Olivia’s #WishList

Tu ce îți dorești anul acesta? Pe baza acestui concept, agenția Hudson Rouge a conceput pentru Lincoln o serie de spoturi care ilustrează dorințele copiilor. Iată unul dintre aceste spoturi, care este bazat pe fapte reale – Lincoln a îndeplinit o dorință pentru Rylie.

#6 Toyota R+S – Copacul iubit

Probabil te gândești că urmează o reclamă despre noul model Toyota și performanțele sale în condiții de iarnă. Ei bine, nu de data asta. Reclama următoare nu este despre mașini, ci despre un copac bătrân și o poveste de dragoste emoționantă.

#7 Samsung – A dărui e un dar de împărtășit

Dăruiește și ți se va dărui – acesta este conceptul noului spot Samsung pentru Crăciunul 2017. Este povestea unui recepționer de hotel atât de darnic, încât este răsplătit de oaspeții săi. Este un spot despre multiculturalitate, dăruire și bunăvoință.

#8 Lego Australia – #BuildTogether

Nu se putea să întocmim această listă fără un spot marca Lego. Simpaticii omuleți nelipsiți din camera oricărui copil cuminte (și adult responsabil) au pornit într-o nouă aventură de Crăciun, care de data aceasta îl implică și pe Moșul care, printr-o întâmplare nefericită, ajunge departe de orășelul său.

#9 Amazon – Give

Uneori, un singur cuvânt și un zâmbet sunt suficiente. Amazon ne demonstrează acest lucru prin intermediul cutiilor zâmbărețe care cântă în timp ce străbat întreaga lume și aduc fericire acolo unde ajung. 

#10 Macy’s – Farul

Te-ai întrebat vreodată cum se desfășoară Crăciunul într-un mic orășel izolat pe o coastă stâncoasă? Aici, la o casă în far, locuiește o fată pe nume Lily, împreună cu tatăl ei. Recent, și-a pierdut mama. Deși, în mod normal, locuința ei este un simbol al luminii… nimic nu se compară cu lumina pe care o aduce un băiat pe nume Max, în sufletul ei.

#11 HP – Create Wonder in Your World

Prin gesturi mărunte, fiecare dintre noi poate aduce un miracol în viața cuiva drag. Această reclamă este una din preferatele mele de anul acesta, pentru că ilustrează o muncă de echipă – cu o coordonare perfectă – menită să îndeplinească un singur scop: să aducă un miracol în viața unei fetițe.

#12 Penny – Drumul

Lanțul de supermarketuri nemțesc Penny vine anul acesta cu o surpriză plăcută. Ce altceva este Crăciunul, decât revederea cu cei dragi și o îmbrățișare caldă?

Drumul e lung, însă la capătul lui așteaptă… reconcilierea.

Sper că ți-a plăcut lista mea și am reușit să îți stârnesc spiritul Crăciunului! 🙂

Care este reclama ta preferată dintre cele alese de noi?

Dacă ai și alte sugestii de reclame de Crăciun 2017 pe care le dorești incluse în acest top, lasă-mi un comentariu în secțiunea de mai jos!

Vrei să vezi și topul nostru de reclame din anul 2018? Intră aici să descoperi lista de reclame de Crăciun 2018!

Cătălin Ionașcu

Cătălin este pasionat de scris, citit și călătorit. Este fondatorul agenției Romanian Copywriter şi, în mod frecvent, susține cursuri de Copy & Content Writing. Află mai multe despre Cătălin și de pe blogul său personal: catalinionascu.ro.