(Infografic) Tu esti un scriitor de succes?

Zilele trecute am fost contactat de Matt Banner de la onblastblog.com referitor la un nou infografic pe care l-a publicat pe blogul său, cu sugestia de a îl prelua în caz că îl găsesc interesant.

Am acceptat imediat propunerea lui Matt. Iată de ce.

În primul rând, cred că toți cititorii Romanian Copywriter au abilitatea de a scrie bine; diferența este că unii au mai multă experiență decât ceilalți.

La fel ca în sport, atunci când vine vorba de scris, e posibil ca la început să scrii lent, să ai nevoie de anumite condiții de mediu, să îți găsești mai greu inspirația și pur și simplu să îți intri într-un spațiu de confort în spatele unui „zid” atât de gros încât să îți fie greu să ieși. E posibil ca atunci când ai avea la dispoziție timp pentru scris să preferi să faci orice altceva (să te joci pe telefon / pe computer, să pierzi timpul pe Facebook, să te uiți la un film / serial sau să faci orice altă activitate care îți relaxează mintea, în loc să o provoace).

Scrisul poate fi obositor, mai ales la început. E dificil să fii un scriitor de succes dacă ai anumite obiceiuri sau comportamente care dăunează scrisului, precum a fi arogant, a fi prea sigur pe tine și pe ceea ce scrii, a nu te întoarce să editezi, a fi prea leneș sau a lua feedback-ul ca pe o critică sau ca pe un atac la persoană. 

De aceea, vreau să îți prezint infograficul realizat de Matt, pe care te invit să îl citești în întregime:

Writers Resources
Credit: On Blast Blog
Credit: On Blast Blog

Ce părere ai? Tu în care din obiceiurile de mai sus de regăsești? Care sunt sfaturile care ți se potrivesc cel mai bine?

Te invit să îmi lași un comentariu în secțiunea de mai jos și să discutăm mai multe pe acest subiect. Sunt curios să aflu care este stadiul în care te afli privind scrisul.

Dacă încă nu ești hotărât și vrei să discutăm mai multe sau să ne cunoaștem în persoană, te invit să participi la una din edițiile cursului meu de inițiere în copywriting.

Cătălin Ionașcu

Cătălin este pasionat de scris, citit și călătorit. Este fondatorul agenției Romanian Copywriter şi, în mod frecvent, susține cursuri de Copy & Content Writing. Află mai multe despre Cătălin și de pe blogul său personal: catalinionascu.ro.