3 elemente esentiale ale unei afaceri din mediul online

Comerțul online a crescut enorm în ultimii ani în lume, iar tendința în țara noastră este și ea ascendentă. Existența unor magazine online deja recunoscute face dificil accesul celor noi pe piața de profil. Tocmai de aceea, un nou business din domeniul realizare site s-a dezvoltat în ultimii ani: crearea și întreținerea magazinelor online.

Astăzi vom vorbi despre un astfel de website: springshop.ro. Voi încerca să analizez site-ul din perspectiva a trei elemente pe care eu le consider esențiale când ai un business online: SEO, Interfața și Conținutul.

1. Promovarea SEO

Nu o sa detaliez aici importanța acestui element, deoarece e foarte clar. Cine o să stea să caute între aproximativ 885.000 de rezultate pe Google tocmai SpringShop?

Nu ești în top-search, ești ca și inexistent. Tot aici intră și prezența activă pe rețelele sociale. Fiind un domeniu unde clienții tăi sunt în 99% din cazuri online, trebuie să fii acolo între ei. Nu știu cine se ocupă de SEO pentru SpringShop, însă nu o face tocmai bine. Nu sunt tocmai în top-search pe Google, iar de rețelele sociale nu mai vorbesc. Scuza că ar fi la început nu merge, pentru că tocmai începutul trebuie să fie în forță pentru a ieși din mulțimea celor care oferă servicii similare.

sursa imagine

2. Interfața

Să zicem că suntem acolo în top, deci un posibil client a ajuns la noi pe site. Primul lucru este să îl păstrăm cât mai mult acolo. Vorbind despre o primă impresie, o interfață user-friendly este foarte importantă.

În cazul SpringShop am fost distras de prea multe elemente: nu știam unde să arunc un ochi prima dată. O pagină de home cu prea multă informație îți dă impresia de haos, și te pierde. Pentru mine ar fi funcționat mult mai bine videoclipul de prezentare și meniul din partea de sus. Era mai mult decât suficient.

3. Conținutul

Acesta trebuie să fie foarte clar și ușor de digerat și de către utilizatorii neexperimentați. De asemenea trebuie să convingă potențialii clienți, dar nici să exagereze cu exprimări pompoase: ceva simplu, la obiect și relevant. Acestea trei ar trebui să fie caracteristicile conținutului de pe un magazin online.

În continuare voi vorbi despre două elemente care ar trebui îmbunătățite în ceea ce privește conținutul site-ului despre care vorbim.

Sloganul (Vinzi online în numai 5 minute!) este puțin confuz pentru că mă duce mai degrabă cu gândul la un site de consultanță în vânzări online decât la ideea de bază a SpringShop, și anume crearea de magazine online.

Conceptul din spatele promovării mi se pare, la fel, puțin confuz și asta se datorează în principal mesajul nu foarte clar definit. Mai mult, consider că trebuie delimitate cele două elemente recurente în conținut: vânzarea online și crearea de platforme pentru a face acest lucru.

Din nefericire, cele două se întrepătrund în copy-urile de pe site și în filmulețul de promovare site și de aici apare o oarecare confuzie. Cred că cel mai important ar fi revizuirea conceptului, dar și a mesajului. Un mesaj unitar și clar ar aduce doar beneficii unui brand nou pe piață, însă un mesaj care vrea să spună prea multe riscă să creeze confuzii.

În final, să recapitulăm cele trei elemente despre care am vorbit: SEO, Interfața și Conținutul. Trebuie menționat că acestea trebuie privite ca un ansamblu și nu individual. Fiecare element este la fel de important și nu se exclud unul pe celălalt.

Neavând pretenția că cele trei elemente de care am vorbit sunt singurele de care ar trebui să ținem cont, vă întreb și pe voi:

Ce alte elemente ar trebui să luăm în considerare când folosim exclusiv mediul online pentru dezvoltarea afacerii noastre?

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă-ne un like pe Facebook:

Ai un proiect în minte?

Pune-ți ideile în mișcare. Dacă te gândești la un proiect, programează o întâlnire acum.

Let's rock