Ce faci cand ramai fara inspiratie?

Oare ce s-ar întâmpla dacă rămânem fără inspiratie? Fiind vorba despre combustibilul creativității, avem nevoie constant ca aceasta să fie la un nivel optim.

Desigur că nu poate da totdeauna pe dinafară și există momente când simțim că ne abandonează. Ce faci în astfel de situații? În cele ce urmează o să vă vorbesc despre 6 soluții pe care eu le aplic cu succes pentru inspiratie.

1. Experiențele de viață îmi dau inspiratie

Reprezintă cea mai bună sursă de inspirație pentru că, vorbind despre astfel de experiențe în reclame, se creează o legătură emoțională între consumator și produs. Multe din reclamele care sunt reținute de către public pot fi incluse în categoria „hey…și mie mi s-a întamplat asta”.

În plus, poți crea personaje inspirate din tipologiile umane. Un bun exemplu este seria de spoturi pentru produsele Athenos. Acestea s-au bazat pe un personaj inspirat din viața grecilor, bunica cicălitoare.

2. Brainstorming pentru inspiratie

Cine nu a auzit de brainstorming? Poate nu găsești în cadrul acestuia „that big ideea”, dar măcar te familiarizezi cu universul brandului și poate fi un foarte bun punct de plecare. Cel mai important lucru aici este munca de echipă, însă vom vorbi mai multe despre brainstorming într-o postare viitoare.

3. What about others’ work?

Urmărește cele mai bune reclame și vezi cum s-a ajuns la execuția respectivă. Încearcă să le deconstruiești să vezi care ar fi publicul țintă, de la ce idee s-a pornit, insightul care stă la baza acestora.

Este un foarte bun exercițiu creativ. Pe www.adsoftheworld.com găsești o mulțime de reclame din toată lumea.

sursa imagine

4. Exersează-ți gândirea creativă pentru inspiratie

Câteva astfel de exerciții au fost prezentate și în articolul: 8 Exerciții de Scriere Creativă. De asemenea, participați la evenimente de profil unde puteți socializa cu oameni din industrie. O altă modalitate este să mergeți la teatru, la operă și la cât mai multe evenimente culturale.

5. Explorează și capătă inspiratie

Principala trăsătură a unui creativ ar trebui să fie curiozitatea. Încearcă să ieși din zona ta de confort și să testezi lucruri noi. Încearcă un nou stil vestimentar, un alt traseu spre casă, un sport extrem, orice e binevenit. Astfel de experiențe îți deschid noi orizonturi și, implicit, ai acces la noi și noi idei care vor curge șiroi prin mintea ta… 

6. Relax yourself

Uneori avem nevoie de o pauză. Încearcă să te deconectezi de e-mail, TV, telefon pentru 2-3 zile. Ai să fi surprins cât de relaxat te vei simți.

Ca să nu îți „atrofiezi” creierul, încearcă în timpul ăsta să îți așterni gândurile într-un caiet. Scrie 2-3 pagini, însă nu te stresa să realizezi o operă de artă. Scrie gânduri pure…nediluate de artificii literare și bullshit-uri de genul. Încearcă și tu! La mine a mers…

sursa imagine

Cam astea sunt modalitățile prin care eu găsesc inspiratie. Este clar că aceste lucruri se aplică în diferite contexte și sub diferite combinații. Voi prin ce metode vă „recuperați” lipsa de inspiratie?

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă-ne un like pe Facebook: